,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Fins sempre, Comandant!

Fins sempre, Comandant!

Sábado 26 de noviembre de 2016

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ha mort Fidel Castro, una de les icones revolucionàries del segle XX. Una referència ineludible pels qui es van enfrontar a l’imperialisme. Una icona pels qui van somiar amb construir realitats alternatives al capitalisme.

La lluita anticolonial i pel socialisme va resistir durant dècades a pocs kilometros dels EUA, aconseguint grans millores en sanitat i educació per al poble cubà. No obstant això, Cuba es troba avui en una cruïlla: les evidents deformacions burocràtiques i l’interès de certs sectors per avançar cap al capitalisme posen en perill les conquestes de la revolució. Només la democràcia des de baix, la recuperació de l’auto-organització i del internacionalisme llatinoamericà poden evitar avui que Cuba acabi sent un altre protectorat de l’imperialisme i una destinació turística del capital.

Avui volem recordar al Fidel Castro revolucionari, a la memòria viva d’un procés que va construir solidaritat internacionalista, amb les seves llums i les seves ombres. Un procés que perseguia el nostre objectiu: la revolució social.

Fins sempre, Comandant! Fins a la victòria sempre!

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici