,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > Què puc fer? Exigir un canvi de polítiques

Què puc fer? Exigir un canvi de polítiques

Miércoles 18 de enero de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Plataforma Stop Mare Mortum

Les notícies de neu, fred i temperatures extremes de Grècia així com a d’altres indrets d’Europa han tornat a posar el focus d’atenció en la situació que viuen milers de persones estancades a Europa fruit d’una falta de voluntat política dels Estats europeus per acollir i obrir fronteres.

El que està passant ara no és nou. L’hivern existeix cada any i ja en són dos consecutius els que ens trobem en aquesta situació. Una situació que només té una resposta política i per això hem d’exigir als nostres dirigents que governin d’acord amb els drets humans i el respecte a la vida i dignitat de les persones. Pel contrari, estan provocant un genocidi per omissió d’ajuda i que, malauradament massa tard, els acabarà passant factura.

Aquests dies estem veient moltes iniciatives solidaries de donació de roba, aliments i materials i, malgrat siguin grans mostres de solidaritat moltes vegades els enviaments comporten una gestió massa complexa i sovint poc eficient:

Comporten invertir una quantitat econòmica elevada en transport que es podria destinar a més material.
Requereixen disposar d’una contrapart que indiqui quines són les necessitats específiques per tal de no transportar elements de poca utilitat en destí.
Moltes vegades l’ajuda arriba massa tard.
Signifiquen una despesa medioambiental innecessària.

És per això que Stop Mare Mortum recomanem realitzar aportacions monetàries, senzillament perquè són més efectives que les recollides de roba, aliments i materials, i, a més, contribueixen a potenciar l’economia local de les zones acollidores, ja que el material es compra en destí, fet que implica una distribució des de la proximitat de les zones afectades.

Sabem que davant aquestes imatges, la resposta més immediata és la de donar roba i material per enviar a d’altres països, però cal que parem i reflexionem i que aquesta ràbia i indignació la canalitzem en accions realment transformadores. És per això que us animem a participar activament de plataformes i moviments socials que treballin per a un canvi de polítiques migratòries perquè amb l’existència de vies legals i segures d’accés a territori, aquestes imatges no existirien. Si el dret a migrar estigués garantit per a tothom, no veuríem els crims dels quals som espectadors/es. També existeixen altres eines de transformació social com el poder del consum, decidint què i a qui comprem contribuïm a canviar les regles de joc. Una altra manera d’intentar canviar les coses és mobilitzar-se. El proper diumenge 5 de febrer sortirem al carrer per denunciar els fets del Tarajal a la frontera sud espanyola i el dia 18 de febrer hi ha convocada la manifestació “Casa nostra, casa vostra” per reivindicar una acollida amb igualtat de drets per a tothom.

StopMM hem recopilat algunes iniciatives que necessiten suport econòmic per a fer front a aquesta situació: Continua llegint →


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici