,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Internacional > La visita de Trump programada a finals d’any aixeca protestes arreu (...)

La visita de Trump programada a finals d’any aixeca protestes arreu del Regne Unit

Miércoles 1ro de febrero de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Els carrers de Londres, Manchester, Liverpool, Oxford, Cambridge, Glasgow o Edimburg, entre altres ciutats, van omplir-se de persones que rebutgen la visita del president dels Estats Units després de les polèmiques decisions del seu govern.

Milers de persones van sortir anit als carrers del Regne Unit per a protestar per la decisió de Theresa May, Primera Ministra britànica, de mantenir la visita oficial de Donald Trump, programada a finals d’any. Les concentracions van tenir lloc poques hores després que més d’un milió i mig de persones signessin una petició per demanar un debat al voltant de la visita al Parlament britànic.

La decisió de la Primera Ministra no va agradar als milers de ciutadans del país que van respondre amb una protesta massiva. Els carrers de Londres, Manchester, Liverpool, Oxford, Cambridge, Glasgow o Edimburg, entre altres ciutats, van estar hores col·lapsats per escenificar una oposició a les polítiques del nou president estatunidenc i un malestar pel no posicionament públic de la líder britànica.

L’Edimburg anti Trump

A la capital escocesa es va viure una de les mobilitzacions més grans dels últims temps i que, a ulls de molts, superava amb escreix les del Referèndum o les del Brexit. Un cop reunides a la Scottish National Gallery, gràcies a un èxit de convocatòria a contratemps per les xarxes socials, milers de persones van marxar pel nucli antic de la capital fins a arribar al Parlament escocès.

En arribar davant de l’edifici, diferents personalitats van expressar les seves opinions a la multitud que s’hi aglomerava amb pancartes. Una de les que va intervenir ha estat Debora Kayembe, advocada i refugiada del Congo especialitzada en drets humans. "Rebutgem la intolerància, això va de fraternitat, respecte i igualtat d’uns i altres", va assegurar.

Altres com Rhea Wolfson, membre dels Laboristes, també van agafar el micròfon. "Diguem-ho alt i clar: Theresa May, ets una vergonya per tu mateixa i ets una vergonya pel teu país". Els jardins del Parlament de Holyrood omplerts de famílies, estudiants i ONG, s’han vist com s’omplien també de parlamentaris. Diputats Laboristes, dels Verds i del partit nacionalista han estat presents a la marxa. Ben Macpherson, diputat del SNP, declarava a la Directa: "estic aquí per dir que no acceptem el veto a països musulmans, pensem que és un error, que és discriminatori, estic aquí per donar suport al moviment global contra les polítiques de l’Administració Trump". "No sóc Trump o May, sóc Nicola" deia una pancarta en referència la negativa del govern britànic de reconsiderar la visita oficial de Trump, després que Nicola Sturgeon, Primera Ministra escocesa, ho hagi deixat clar: "la visita oficial de Trump no hauria de tenir lloc mentre continuï el veto a refugiats i ciutadans de determinats països".


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici