,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Comunicat de valoració de Vista Alegre II

Comunicat de valoració de Vista Alegre II

Martes 14 de febrero de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Podemos en Movimiento

Ha acabat el Segon Congrés de Podemos, popularment conegut com “Vistalegre II”. En primer lloc, des de la nostra candidatura volem felicitar a Pablo Iglesias i a “Podemos para Todas” per haver obtingut el suport de la majoria dels i les inscrites. També donar l’enhorabona a les altres propostes i a les milers de persones que han participat als debats: hem enriquit col·lectivament a Podemos compartint idees.

Des de Podemos en Movimiento hem intentat mostrar a través de la nostra pràctica el Podemos que ens agradaria, el Podemos que tractem de construir dia a dia. Hem fet una candidatura que s’ha finançat mitjançant donatius públics, hem fet un crowdfunding i farem públics tots els nostres ingressos i despeses. Hem triat els nostres candidats en “caucus” oberts, amb vot individual i proporció territorial i de gènere. Hem debatut i esmenat els nostres documents abans de presentar-los.

La nostra idea no era acumular llocs. Volíem posar damunt de la taula tasques fonamentals que s’havien abandonat en el primer Vistalegre: més democràcia interna, més obertura cap als moviments i cap a les lluites, pluralisme, contrapoder, construcció des de baix, antagonisme, poder constituent. Vam tornar a parlar de no pagar el deute, de feminisme, de béns comuns, de nacionalitzar les elèctriques, del dret a decidir dels pobles, de municipalismo, d’ecologia, de parar a l’autoritarisme, de democràcia radical. Creiem que ho hem aconseguit. Avui, moltes de les nostres propostes i idees són assumides per molta més gent. Ara el nostre objectiu és que estiguin presents en la vida quotidiana de Podemos.

Per acabar, volem donar les gràcies a totes les persones que ens heu votat i també a totes les que heu discutit les nostres idees des del respecte i la camaraderia. Hem tractat de ser un focus de racionalitat per contribuir al debat polític i al desenvolupament del projecte en clau col·lectiva. Per desgràcia, la falta de propocionalidad de l’anomenat sistema “Desborda” ens infrarrepresenta en el Consell Ciutadà Estatal: amb el 13% dels vots, només tenim el 3% dels respresentantes. Per descomptat, ara toca sortir a per totes i preparar-nos per derrotar a la gran coalició al servei de la troica i dels poders financers, per guanyar la revolució democràtica i la transformació social.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici