,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Vídeos > La Klau Crítica #3: Els reptes de Podem i dels Comuns

La Klau Crítica #3: Els reptes de Podem i dels Comuns

Miércoles 15 de febrero de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : La Klau crítica

Aquí teniu el programa de La Klau Crítica del mes de febrer sobre ‘Els reptes de Podem i dels Comuns’, pocs dies després de la II Assemblea Ciutadana de Podem, que es va fer el cap de setmana passat al Palau de Vistalegre (Madrid), i en ple procés per constituir la nova força política anomenada de moment Un País en Comú.

Pots veure el programa aquí

El programa fa una entrevista en profunditat a Juan Carlos Monedero, politòleg i professor de ciència política a la Universitat Complutense de Madrid i promotor inicial de Podem, al costat de Pablo Iglesias i d’Íñigo Errejón, tot i que se’n va desvincular a l’abril de 2015. Monedero parla sobre la nova fase política de Podemos, les crítiques internes a Pablo Iglesias, el futur de les esquerres i, fins i tot, del Procés català. “Contra tots els mitjans que ja havien seleccionat candidat, i que van aconseguir tombar Pedro Sánchez, amb Podem no han pogut”, assegura. A més, es mostra crític amb un referèndum unilateral a Catalunya. “No pot haver procés d’independència sense consens i sense violència”, ha afegit, tot recordant que tant “les fanfarronades” d’uns com les respostes d’uns altres “no porten enlloc”.

En la segona part del programa, conversem amb representants dels quatre àmbits polítics que conflueixen en el nou partit dels Comuns a Catalunya per analitzar els reptes que afronta aquest projecte en els pròxims mesos: David Cid (cocoordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds), Mercedes Vidal (representant d’Esquerra Unida i Alternativa i regidora a l’Ajuntament de Barcelona per la candidatura de Barcelona en Comú), Susana Segovia (membre de la direcció executiva i portaveu de Barcelona en Comú) i Albano Dante Fachin (secretari general de Podem Catalunya i diputat de Catalunya Sí que es Pot).

Els programes anteriors de ‘La Klau Crítica’ es van dedicar a la sanitat a Catalunya, amb entrevista al conseller Toni Comín (podeu veure’l aquí: LCK#1, 29 de novembre de 2016), i al primer any del Procés sense Artur Mas al capdavant de la Generalitat, amb entrevista al periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños (podeu veure’l aquí: LCK#2, 10 de gener de 2017). En aquest mateix blog, CRÍTIC penjarà tots els vídeos íntegres d’aquest programa mensual.

‘La Klau Crítica’ és una producció audiovisual conjunta de La Klau, de ‘Público’ i de CRÍTIC.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici