,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Fem tremolar el sistema: nosaltres parem el món!

Fem tremolar el sistema: nosaltres parem el món!

Sábado 4 de marzo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Aquest 8 març té alguna cosa de diferent; arriba després de les mobilitzacions feministes que en els últims mesos han recorregut el món i arriba de la mà de la crida a l’aturada internacional de dones.

Aquest 8M parem per recordar que som nosaltres les que movem el món, en el treball, en les aules, a casa ... Som nosaltres, les invisibles, les que posem cara a la precarietat i la pobresa, les que tenim cura dels altres, netegem, cuinem i vetllem pel benestar dels nostres i de les nostres; les que hem vist retallats els nostres drets i desmantellades les poques conquestes obtingudes en la lluita per una igualtat real, fora i dins de casa; les que seguim sent objectes en la publicitat; les que estem sent humiliades, violades i assassinades un dia sí i un altre també. Som nosaltres les que diem aquest 8M que si les nostres vides valen menys, que produeixin sense nosaltres.

Sense nosaltres no giraria el món. Som nosaltres les encarregades del treball reproductiu i de cures, aquesta part de l’economia que el capitalisme no reconeix i invisibilitza com a condició necessària per sobreviure. Capitalisme i patriarcat s’uneixen per sotmetre’ns, apropiar-se del nostre treball, del nostre temps, dels nostres cossos i de les nostres vides. És per això que ens pressionen per ser mares, per això que ens veiem concentrades en sectors lligats a aquestes tasques, per això que topem amb el sostre de vidre, per això que som nosaltres les que demanem la reducció de jornada per conciliar... El capitalisme, encara més en crisi, recorre al patriarcat per intentar posar ordre en el seu desordre, com a forma de resoldre la seva incapacitat per garantir el benestar. Tot i així, els seus beneficis i les nostres vides no són compatibles.

El 8M sortim als carrers les que representem el canvi, les que creiem en la llibertat i en la democràcia, les que no oblidem les treballadores que van morir un 8 de març per defensar la igualtat salarial. Aquest 8M parem per recordar que els nostres cossos i les nostres vides són nostres i que des d’un feminisme anticapitalista no solament podem aturar el món sinó fer que giri en sentit contrari, posant fi als continus passos de rosca que suposen les polítiques neoliberals, no pagant deutes que no ens pertoquen, situant al centre de la política les nostres vides, el nostre benestar, sent conscients que la democràcia comença a casa, en el repartiment de tasques, i segueix a la feina, al barri, a les aules i als carrers. El 8M parem per fer tremolar el sistema.

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici