,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Vaga d’educació estatal del 9 de març, una oportunitat única per (...)

Vaga d’educació estatal del 9 de març, una oportunitat única per tombar la LOMCE.

Martes 7 de marzo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


El 9 de març hi ha vaga estatal contra la LOMCE, una llei ampliament rebutjada per tota la comunitat educativa i les seves diferents organitzacions: sindicats d’estudiants i docents, marea Verda, assemblea Groga, Xarxa d’escoles insubmises a la LOMCE, etc.. a Catalunya coneixem bé els efectes d’una llei que equipara pública i concertada (principal factor de segregació i desigualtat a l’educació) que incorpora les formes de governança de l’empresa privada a l’educació pública i desmantella la seva institucionalitzat democràtica (claustres i Consells escolars vinculants) alhora que obre les portes a l’externalització, mercantilització i finalment privatització d’inmensos recursos que haurien d’estar destinats a una educació de titularitat i gestió pública.

A Catalunya vam ser pioners en totes aquestes polítiques amb l’aprovació de la LEC i la signatura del pacte nacional per l’educació, i aquestes polítiques han estat ampliament contestades per la comunitat educativa. Amb l’arribada de la LOMCE vam assistir a una clau de volta més: apart de l’implement de la lògica neoliberal a l’Educació vam entomar una involució en el terreny de la llengua, la laïcitat i la coeducació de l’escola pública, amb un atac directe al model d’immersió lingüística, amb l’impossició de la religió avaluable i currículums que abunden en la “formación del espíritu nacional”...en resum, la LOMCE és el pitjor còctel de neoliberalisme i neoconservadorisme ranci, funcional a les polítiques austeritàries i recentralitzadores dels Estats que emanen de la Troica.

Actualment a l’Estat hi ha un govern en minoria, i aquesta vaga ha de ser una oportunitat per posar el govern del PP i les seves crosses taronja i vermella contra les cordes. Cal aixecar una resposta unitària política i social arreu de tots els pobles de l’Estat que permeti enterrar finalment aquesta llei retrògrada en el bagul de les antigalles del que no hauria d’haver sortit mai, i que alhora ens serveixi com a experiència pràctica de solidaritat i coordinació per anar teixint les necessàries complicitats entre els diferents espais socials i polítics d’aquí i d’arreu de l’Estat per fer caure no només aquesta Llei, sinó el Govern que la defensa i amb ell el règim del 78.

El proper 9 de març a les 12h totes a Plaça Universitat, totes al carrer a lluitar per l’educació pública. NI LEC NI LOMCE! Eduació pública, democràtica, coeducadora, popular i en català!

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici