,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > L’augment de les beques equitat: una victòria parcial però (...)

L’augment de les beques equitat: una victòria parcial però insuficient

Martes 11 de abril de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Comunicat de les Joves de revolta Global davant l’augment de les beques d’equitat

El passat 22 de Març es va aprovar l’ampliació de les “beques equitat” per a les famílies amb rendes inferiors de 40.000 €, això suposa una rebaixa del 30% per a les estudiants que obtinguin les beques. Juntament amb aquesta rebaixa, s’ha aprovat l’aplicació de les beques equitats pels màsters oficials.

El curs 2015-2016 es va presentar una moció on es demanava una reducció del 30% de les matrícules universitàries pel curs 2017-2018 a proposta del diputat anticapitalista de Podem Joan Giner i que va ser aprovada per majoria al Parlament. Aquesta moció va anar acompanyada per diferents mobilitzacions estudiantils exigint avançar cap a la gratuitat que s’han estat esdevenint fins al passat 2 de Març. Tot i així, els pressupostos aprovats el passat 9 de febrer no contemplava aquesta reducció de les taxes.

Aquest increment dels dos primers trams de les beques d’equitat s’ha d’analitzar com una victòria parcial del moviment estudiantil. Suposarà una millora per a les rendes més baixes i la possibilitat de moltes famílies de fer front als pagaments. Tot i així, no suposa una disminució real de les taxes de les matrícules de les Universitats públiques. Cal recordar que les “beques equitat” exclouen un 60% de l’estudiantat.

L’augment de les beques d’equitat no es pot entendre sense la contínua mobilització de les alumnes al carrer i a les aules. Tant el curs passat com aquest hem sortit al carrer repetidament per exigir una Universitat publica que sigui gratuïta, mobilitzacions acompanyades per l’organització a les aules. És imprescindible reforçar i desbordar les iniciatives parlamentàries dels diputats anticapitalistes i antiausteritat amb les mobilitzacions i l’autoorganització. La lluita al carrer i a les institucions es poden retroalimentar. No hem de permetre que una petita conquesta ens desmoblitzi, al contrari ha de servir per confiar més encara en les possibilitat de la lluita. Davant de la necessitat immediata de la reducció de les taxes Universitàries, hem de donar continuïtat a les mobilitzacions i continuar la lluita per aconseguir eliminar les través econòmiques per a les classes populars.

Per un final de curs calent, baixada de taxes ja!

Per una Universitat pública, popular i gratuïta!


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici