,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Estat Espanyol > Neix Poder Popular

Neix Poder Popular

Jueves 20 de abril de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : Accés directe a la web de Poder Popular

Portal de notícies impulsat per Anticapitalistes. Informació i debat des de baix per canviar el món de base.

Neix Poder Popular, una web dirigida a tots els activistes i persones que volen organitzar-se per canviar el món de base, des d’una perspectiva revolucionària. Això què significa? Que la nostra aposta és per un canvi radical, per “anar a l’arrel” dels problemes que sofreix la nostra societat i els nostres països: explotació, desastre ecològic, apropiació de la riquesa per part d’una minoria, opressió masclista o racial, derives autoritàries. Cap problema ens és aliè.

Pot sonar una mica directe el nostre plantejament en els temps de la “pos-veritat”, massa sincer, diran alguns, però tractarem de justificar-ho. En primer lloc, creiem que ja existeixen molts espais pel debat i la informació de la “opinió pública”. Espais més o menys progressistes, que marquen els paràmetres de la discussió pública. Per descomptat, són fonamentals com a generadors d’opinió i molt útils per estendre idees transformadores. No obstant això, la nostra tasca és generar una xarxa d’informació entre els sectors de la societat que han apostat per una activitat política conscient: la construcció hegemònica requereix, en paraules d’I.P Thompson, de “llocs on ningú treballi perquè li concedeixin títols o càtedres, sinó per a la transformació de la societat; llocs on sigui dura la crítica i l’autocrítica, però també d’ajuda mútua i intercanvi de coneixements teòrics i pràctics, llocs que prefiguren en certa manera la societat del futur”.

En segon lloc, s’està produint una evident renovació generacional (i esperem que no d’elits) en moltes esferes de la vida pública. L’esfera de la política representativa és potser la més evident, però també s’està donant un procés similar en altres esferes com el periodisme. Per que no s’anava a produir aquesta renovació també als espais de comunicació militant?

Finalment, hi ha una batalla important entorn de la “objectivitat”. Potser l’economia és l’exemple més acabat d’això: qualsevol opinió sobre economia, es presenta, en mans d’experts, com la descripció d’un fenomen tan natural com la pluja. Per descomptat, que l’objectivitat i el rigor existeixen; el que no existeix és l’opció de ser neutral, sempre cal prendre partit. Aquesta web, per tant, és una trinxera partisana.

Som conscients que és un repte enorme i que no serà fàcil. El nostre temps és el de la crisi global, el de l’ascens de l’extrema dreta a Occident, de la crisi de règim, de la podridura d’un sistema i, perquè no dir-ho, de la crisi d’alternatives. “Crisi” és la paraula que millor defineix al nostre temps, “crisi” és la nova normalitat.

Per això, “Poder Popular” reprèn aquesta idea d’escollir noms que reflecteixin tasques a realitzar. En termes de Gramsci, és la proposta d’un nou “ordre” enfront del desordre capitalista. Poder Popular significa per a nosaltres que no assumim la institucionalitat capitalista com un marc des del qual reordenar el món. Creiem i treballem per formar institucions des de baix, auto-organització i comunitat als barris, ciutats i centres de treball: el nostre objectiu és que siguin els treballadors i les treballadores els que estiguin en el poder i per això treballem per crear estructures de base capaç de dur a terme aquest objectiu.

Trobareu notícies d’actualitat política i internacional, de lluites socials, molt feminisme, molt ecologisme, cultura que aposta per la impugnació de l’existent. També discussions, propostes i projectes. Esperem que us sigui una web útil i amena per discutir, llegir, o simplement passar l’estona. També esperem que us animeu a enviar-nos els vostres articles per seguir reflectint aquesta realitat antagonista, irreductible, aquesta realitat que és un malson per a milions de persones i que tenim l’obligació de transformar.

Podeu col·laborar escrivint a contacto@poderpopular.info


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici