,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Comunicats > Organitzar el conflicte, conquerir drets

Organitzar el conflicte, conquerir drets

Lunes 1ro de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Aquest 2017 hem de tornar a organitzar el conflicte i sortir a conquerir drets.

Perquè la precarització de les condicions laborals i la taxa de pobresa entre les persones a l’atur segueix augmentant. Perquè tenir una feina ja no garanteix una vida digna. Perquè si aquí les nostres condicions es precaritzen, en altres parts del món els i les treballadores moren cada dia.

Per tot això hem de seguir apostant per una gran mobilització que uneixi totes les lluites de la classe treballadora contra el capital, des de les experiències concretes, combatent tot tipus de desigualtat i sectarisme. No només amb un objectiu de millora de les condicions laborals, sinó amb una perspectiva de ruptura capaç de generar la base d’un altre model social i econòmic.

El fracàs de les polítiques socials tant del neoconservadorisme com del socioliberalisme no només no ha ajudat a sortir de la crisi en la qual vivim, sinó que l’han perpetuat i l’han empitjorat, promovent un viratge conservador i racista, que ens torna a la vella recepta de l’últim contra el penúltim. És en aquest context quan el discurs de l’extrema dreta dóna els seus fruits entre les classes populars enfrontant-les per diferències d’origen, religió i cultura.

D’altra banda, davant les polítiques d’austeritat dels governs de Brussel·les, La Moncloa i Sant Jaume, la lluita de les treballadores no pot apostar les seves expectatives en la il·lusió creada per les institucions d’aquest últim període, ans al contrari, és des del carrer i des de l’autoorganització on hem de trobar les palanques necessàries per al canvi social.

Els governs del canvi troben els límits de les institucions com s’ha vist en conflictes com el de TMB, on les treballadores continuen amb les seves exigències, davant els obstacles de l’Ajuntament de Barcelona a l’hora de respondre a les demandes de la plantilla enfront dels poders fàctics. És per això que no hem de deixar d’autoorganitzar-nos i generar experiències de contrapoder i autogovern a les nostres feines i barris.

Les cúpules sindicals han demostrat una vegada i una altra que el sindicalisme de concertació no serveix per defensar els nostres drets, sinó per reduir-los, davant d’una implacable ofensiva de les classes dominants, de la mateixa manera que molts treballadors i treballadores queden exclosos de tota cobertura de drets. Per contra, des dels sectors més desfavorits és d’on han arribat les respostes, la lluita de telemàrqueting, o l’organització de Les Kellys i els venedors ambulants, són alguns exemples d’altres tipus d’expressió sindical amb unes dinàmiques pròpies que donen respostes a la gent de a baix. Els treballadors i treballadores de l’estiba, per altra banda, han demostrat que no només és possible aconseguir petites victòries, sinó que són capaços de desafiar la Troika de manera molt més efectiva que qualsevol negociació de despatxos.

Per tot això, animen a sortir al carrer aquest 1 de Maig, a organitzar-nos laboralment però també als nostres barris, amb una perspectiva de construir poder popular que visibilitzi un horitzó de ruptura permanent en tots els fronts. Posar novament de moda la lluita, innovar en les formes, fer-la fresca i jove, capaç de posar sobre la taula demandes tan bàsiques com els salaris dignes, la reducció de jornada laboral a 35 h/setmanals, la distribució de les cures, el dret a educació i sanitat gratuïtes de qualitat, la jubilació als 60 anys, la prohibició de l’acomiadament en empreses amb beneficis, o la col·lectivització de les empreses estratègiques. Per tot això, un 1r de maig que organitzi el conflicte!

info portfolio


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici