,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > Desbordament del Sindicat de Llogateres a Barcelona

Desbordament del Sindicat de Llogateres a Barcelona

Martes 16 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : + info Poder Popular

Era una necessitat. 400 persones dins el Casinet d’Hostafrancs i 200 més fora per l’aforament complet ho ratifiquen. L’angoixa generada per la bombolla dels preus dels lloguers a Barcelona fa uns mesos que s’està transformant en organització barrial (Comissió d’Habitatge a Sants, Sindicat de Barri de Poble Sec, Oficina d’Habitatge de Gràcia, Fem Sant Antoni, Resistim al Gòtic…) i el passat 12 de maig va fer un salt metropolità amb la presentació del Sindicat de Llogateres.

“Ja no estarem mai més soles”, deia Lourdes García, una de les portaveus del nou espai, encarregada d’obrir l’acte i que va posar l’accent en la necessitat de polititzar els patiments causats per l’actual situació del mercat de lloguer. Les intervencions de les portaveus s’intercalaven amb vídeos de salutacions de figures destacades com Arcadi Oliveres, persones llogateres, entitats implicades en el llançament de l’espai com 500×20, La Hidra o el col·lectiu Akhelarre de L’Hospitalet o altres experiències internacionals com Berlín o Argentina. Els exemples internacionals van ser un dels eixos centrals de l’speach d’Irene Sabaté que va insistir en que “no era inventar res nou” també en referència al Comitè de Defensa econòmica dels anys 30 o la coordinadora d’inquilins dels 70 i va explicar la voluntat del sindicat d’aconseguir una gran massa d’afiliació que els permeti exercir una pressió sobre institucions i entitats de propietaris. Jaime Palomera va tancar l’acte (el preparat, a fora l’assemblea improvisada per la gent que no havia pogut entrar encara s’allargaria una estona) reivindicant l’ànima més política (l’objectiu ineludible de la reforma de la LAU), de conflicte i radical de la iniciativa, més enllà dels serveis d’assessorament o la negociació amb Ajuntament, Generalitat i propietàries. També va criticar les acusacions d’aquesta setmana de les associacions de propietaris que han afirmat que la iniciativa fa por i reduirà l’oferta de pisos de lloguer.

Al crit de “Llogaters de tot el món, uniu-vos!” va cloure l’acte. El següent passos? Una campanya de micromecenatge ( https://ca.goteo.org/project/sindicat-de-llogaters-i-llogateres) que ja està en marxa per aconseguir uns primers recursos i sobretot una base social inicial i una assemblea el 26 de maig on es començaran a resoldre moltes de les incògnites que encara hi ha: quina relació tindrà amb els espais barrials? Com s’estructura la participació de l’afiliació? Quin paper ha de tenir el consell d’entitats impulsores? Encara és aviat per saber cap a on anirà el nou sindicat social, el que no hi ha cap dubte és que les classes populars barcelonines l’han rebut de braços oberts.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici