,
Web de RevoltaGlobal
Portada del sitio > Notícies > Catalunya > 15.000 persones visiten la tercera edició de la Fira Literal

15.000 persones visiten la tercera edició de la Fira Literal

Lunes 22 de mayo de 2017

Todas las versiones de este artículo:

  • [Español]

 


Ver en línea : + info

Oscar Blanco / Poder Popular

La Fira “d’idees i llibres radicals” Literal es consolida com un esdeveniment central del món editorial d’esquerres en la seva 3ª edició al recinte de l’antiga fàbrica Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu de Palomar. Així ho corroboren les dades: 15.000 visitants, més de 60 editorials i llibreries participant, 400 persones al plat fort de dissabte la conferència de l’escriptor estatunidenc Guy Standing i unes 1000 a la de l’ex-combatent del Front Popular per l’Alliberament de Palestina Leila Khaled.

Literal està impulsada per les editorials Tigre de Paper, Icària, Pol·len i Bellaterra i l’Ateneu Harmonia (situat a Fabra i Coats) i es mostra com “una de les fires del llibre polític amb més futur” segons Emmanuel Rodríguez de Traficantes de Sueños, que es van desplaçar des de Madrid per segon any. Un futur lligat a l’aposta per una programació completa que inclou des d’entrevistes a autors de les editorials participants fetes per periodistes com Marc Font, Laia Altarriba o Joana G. Grezner fins a concerts a l’escenari central. També hi ha hagut programació infantil a l’espai Literal Kanalla o 10 conferències centrals, incloses de referents internacionals del pensament crític i amb entrevistadores de luxe com la diputada de la CUP Anna Gabriel. Entre les editorials i llibreries presents es podien trobar les ja esmentades, Sylone, Txalaparta, la llibreria Katakrak, Wannafrica o la italiana Alegre, entre moltes altres.

El salt qualitatiu de presència d’autors internacionals de renom ja es va dur a terme l’edició anterior amb la presència de Nanni Ballestrini però enguany s’ha reforçat. L’activitat amb més projecció de dissabte va ser la conversa entre Anna Gabriel i Guy Standing, autor de llibres com “El Precariado. Una nueva clase social” o el recentment editat per Pasado & Presente “La corrupción del Capitalismo”. La renta bàsica universal, el comportament del capital rendista o la polèmica diferenciació del pensador americà entre proletariat i precarietat van ser els eixos centrals de la discussió que es pot recupera sencera al canal de la Fira Literal:

Diumenge va tenir lloc l’acte més mediàtic de l’edició. Havia saltat a platós i mitjans pels atacs del sionisme contra la presència de Leila Khaled que va arribar a demanar que es prohibís la conferència. L’expectació va deixar petita la sala principal del centre d’art contemporani de la Fabra i Coats i es va instal·lar una pantalla amb streaming a l’exterior. Khaled, entrevistada pel valencià David Segarra, va fer un repàs de la seva trajectòria revolucionària (el famós segrest d’un avió el 1969, Cuba i el Che, Sudàfrica i Mandela, el panarabisme, el dret de retorn dels refugiats palestins…) i va aprofitar l’ocasió per difondre la vaga de fam dels presos palestins i la campanya de BDS contra l’estat d’Israel que va definir reiteradament com un Estat racista i genocida.

Literal va més enllà d’una fira de llibre polític i crea sinèrgies amb altres experiències d’econòmia social i solidària. A més de l’Ateneu Harmonia i la implicació de Cultura 21 SCCL, la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa (Xarec) s’ha ocupat tot el cap de setmana del bar on es podia degustar la cervesa artesana, feta a Santa Coloma de Gramenet, Capfoguer.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del sitio RSS 2.0  |  tornar a dalt inici