,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Franco Turigliatto pot ser expulsat del PRC

Franco Turigliatto pot ser expulsat del PRC

divendres 23 de febrer de 2007

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


Crida de solidaritat

Franco Turigliatto {PNG} El Comitè Executiu del PRC (Partit de la Refundació Comunista) ha declarat que el comportament del senador Franco Turigliatto [1] era incompatible amb la posició del partit, a causa de la seva abstenció en el vot sobre la política exterior del govern, el 21 de febrer. [2]

Per a nosaltres, aquesta és una decisió completament equivocada. En primer lloc, perquè aquest acte parlamentari està plenament d’acord tant amb el programa històric del partit, com amb les exigències del moviment per la pau durant els últims anys.

La principal causa de la crisi actual és que un govern de centre esquerra intenti imposar els qui li recolzen una operació militar com la d’Afganistan o duplicar les dimensions d’una base militar com la de Vincenza; això ens sembla una mostra de miopia política.

L’actitud de Turigliatto respon a una serietat i noblesa que ha de ser valorada. En un context polític en el qual l’ocupació d’un escó parlamentari és considerat com el valor suprem, dimitir del Senat després de quaranta anys de militància entre els/les treballadors/es i després d’haver participat en la construcció del PRC des de la seva fundació, ens sembla un acte sense precedents i moralment correcte, encara que pensem que hauria de retirar la seva dimissió. Necessitem en el parlament representants d’un moviment per la pau sense condicions ["senza se e senza ma", sense si, ni però]. Molt especialment els necessitem ara, quan començarà l’ofensiva de primavera a l’Afganistan, i cal oposar-se a tota forma de subordinació a la política exterior dels EUA.

Necessitem actes com a aquest encara que siguin complexos i difícils, per reduir la fossa entre la política institucional i la societat. Expressem tota la nostra solidaritat amb Franco Turigliatto i la nostra voluntat de construir amb fermesa un moviment per la pau sense condicions.

Enviar les adhesions a:
con-turigliatto@libero.it

Traduit de l’italià a la web de Sinistra Critica.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici