,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Notícies > Detingut el company Salah de ’Cornellà Sense Fronteres’

Detingut el company Salah de ’Cornellà Sense Fronteres’

Porta ja 8 dies detingut i 6 dies tancat al Centre d’Internament de Zona Franca

divendres 16 de març de 2007

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

 


per "Sense Fronteres" de Cornellà

Quina es la seva situació?.

El mon de en Kafka:

El dimecres el detenen durant un "operatiu" conjunt de la Policia Nacional, Mossos d’Escudada i Policia Municipal a la "caça" dels morenos o cabells arrissats (a un primer moment els confonen per dominicans) a la sortida de l’ Estació de Plaça Catalunya per que "no té papers" quan es dirigia amb un company a portar les proves de la seva residència continuada durant 3 anys a la advocadessa, per inicia de nou els tràmits de regularització, aquest cop per arraigo social. Ja havia presentat dues sol·licituds sense èxit, una al 2002 i un altre al 2005.

Segueixen 2 dies de mal sons als calabossos de l’antiga "Dirección Provincial de Seguridad", els mateixos a on es torturava durant la Dictadura, ara transformada, sense gaires retocs, en Comissaria de la Policia Nacional.

Per menjar li ofereixen entrepans de pernil, per ell com si fossin de carn de rata. Com a consecuencia d’aquesta falta de respecte 2 dies sense menjar rés.

Per dormir, dins d’un sotan humit, amb una manta bruta. Resultat 2 dies sense dormir.

El dijous "declara" per una falta administrativa de presencia al territori espanyol. Se li dona a la seva advocadessa, com als nombrosos detinguts en aplicació de la llei de Estrangeria, un escrit de PROPOSTA d’Ordre d’Expulsió del territori per que presenti escrit d’al·legacions en 48 hores.

Sense que i hagi encara cap ordre d’Expulsió, el divendres la policia el fa compareixe, ja esgotat, davant de la Jutgessa de Guardia, demanant li que sigui internat el Centre d’Internament per a Estrangers, a la espera de la seva expulsió. La compareixença la fa assistit per un traductor de llengua àrab, que no es la seva ni coneix, senzillament per ell es berber, i com es natural parla berber (amazigh). Edemes aquest embolic de Lleis i reglaments li bé gran, ell es un home de camp i treballa com a peó de la Construcció.

Com tants i tants immigrants, en Salah està empadronat a on pot, en aquest cas a l’Hospitalet, quant viu en tota normalitat, al barri de Sant Ildefons de Cornellà, aquest fet pot donar l’aparença de viure "sense domicili fix".

Amés, des de fa temps treballa per en "Carlos", un prestamista de la construcció que l’explota però que li permet guanyar uns quants euros per els seus 3 fills, la dona i la mare, però es clar, aquesta feina submergida, coneguda per tots, tampoc la pot provar.

Es hora de que ens plantegem presentar una denuncia penal contra aquest empresari que es beneficia de l’actual situació legal, per el atemptat contra el drets dels treballadors que suposa la seva conducta.

Davant aquestes aparents contradiccions la jutgessa dicta el seu internament per fer possible una expulsió que encara no ha sigut decretada.

Al dilluns següent, davant la mateixa jutgessa es presenta un recurs de "Reforma", encara sense resoldre, demanant la revocació del Auto d’Internament i s’amplien les al·legacions davant la Subdelegació del Govern.

S’acompanya aquesta petició amb una Declaració Jurada dels seus companys de pis conforma viu a la vivenda des de fa any i mig, una Oferta de treball d’un any de durada d’un empresari solvent i conegut de Cornellà i un escrit fet per la Comunitat Cristiana de Santa Maria, amb l’aval de nombroses firmes, a el que es reconeix que es una persona coneguda de Cornellà, activa e integradora, participen a la Associació "Sense Fronteres" de Cornellà, que assisteix als cursets de llengua castellana que es donen, a iniciativa de aquesta Associació, als locals parroquials de l’Església de Sant Miquel.

Davant aquest internament, al nostre entendre sense cap justificació, el mateix dia es presenta un anunci de Recurs Contenciós Administratiu i la petició de unes mides "cautelarisimes", demanen el seu alliberament immediat.

La sorpresa arriba quant de dimarts es denegan les mides “cautelarisimes” en base a que encara no i ha Ordre de Expulsió, lo que es ben cert però, com tothom sap, l’Ordre de Expulsió es d’aplicació immediata, i es dona sovint quant al detingut s’el fa pujar al avió.

De fet es deixa empresonat, dit "internat", al detingut per una mera falta administrativa, i molt probablement risca d’aplicar-li una Ordre d’Expulsió sense possibilita de recurs efectiu.

I es deixa en Salah Dahri sense la tutela efectiva dels jutges, que garanteix el article 24 de la Constitució Espanyola, al que fa que es presenti aquest dimecres un nou contenciós, aquesta vegada per la salvaguarda de drets fonamental.

Lo escandalós d’aquesta situació està provocant el rebuig de sectors importants de la societat de Cornellà i d’arreu davant aquest internament i possible expulsió, i de la situació d’indefenció real, a la que es troben tants i tants d’immigrants, abocats a la clandestinitat i a una sobreexplotació acarnissada.

A les marxes d’immigrants d’aquest cop de setmana, estan seguint noves iniciatives per expressar aquest rebuig, entre les que cal destacar les recollides de signatures y els comunicats de nombroses entitats, així com las gestions realitzades per els regidors de ERC i EUiA de Cornellà.

A 15 de març del 2007, "Sense Fronteres" de Cornellà.

ADRESSES ON ENVIAR ELS ESCRITS DE RECOLÇAMENT:

A la Subdelegación del Gobierno en Barcelona, Sr.Eduardo Planells.

FAX 93 520 93 13, C/.Marques de l’Argentera nº 4, 08003 Barcelona.

Al Juzgado de Guardia, Incidencias para el Juzgado de Instrucció núm.15, Dilig.d’ Estrangería 11/07, Passeig Lluís Companys, núm. 1-5, 08003 Barcelona.

Telèfon 93 567 20 15, FAX 93 556 99 15 .


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici