,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Materials > Imatges > Més de 20 mil persones reivindiquen el dret a l’habitage a (...)

Més de 20 mil persones reivindiquen el dret a l’habitage a BCN

diumenge 25 de març de 2007

Totes les versions d’aquest article:

  • [català]

Miniatures de Més de 20 mil persones reivindiquen el dret a l’habitage a (...)

|...

Capcelera de la manifestació

Veure en línia : Assemblea Popular pel Dret a l’Habitatge - V de Vivienda

per Assemblea Popular pel Dret a l’Habitatge - V de Vivienda

Tot i la pluja que ha caigut a Barcelona al migdia, prop de 20.000 persones han reclamat, un cop més, que es faci efectiu el dret a l’habitatge La manifestació convocada per V de Vivienda tenia com a objectiu denunciar la gravetat de la crisi d’accés actual a l’habitatge i la corresponsabilitat de les administracions.

Enmig d’un ambient festiu, s’han reclamat mesures urgents que demostrin la voluntat política necessària per a que l’habitatge sigui un dret per a tothom tal com proclama la Constitució. Finalment s’ha fet un crit a la ciutadania a continuar les mobilitzacions, amb el missatge de que els drets no són regals sinó conquestes socials i que la solució a aquest problema que es viu de forma individual, és sempre col·lectiva.

La manifestació ha començat a Plaça Catalunya cap a les sis de la tarda. Al Passeig de Gràcia s’han dut a terme diverses accions denunciant la bombolla immobiliària, l’existència de 300.000 pisos buits a Catalunya, i també accions espontànies d’altres col·lectius defensant la pràctica de la okupació com a forma de combatre’ls. A més davant de la borsa s’ha escenificat un combat de boxa entre el “mercat” i el “dret a l’habitatge” arbitrat per “la classe política” en què s’ha mostrat la evolució del sector immobiliari. La lluita ha acabat amb una victòria del dret a l’habitatge amb l’ajuda del públic.

El divendres abans de la manifestació, i totalment fora de plaç, la Direcció General de Seguretat Ciutadana va denegar el permís per a fer una part del recorregut de la manifestació. Tot i això finalment s’ha pogut fer el recorregut previst. Al Carrer Aragó davant la seu de la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat, s’ha realitzat una acció reivindicativa en què es simulava un sorteig de pisos de protecció oficial que no tocava a cap dels assistents. S’ha denunciat la complicitat de partits polítics i administracions públiques amb successives polítiques d’habitatge que han propiciat i no frenat la especulació. Per això s’han reclamat mesures urgents que demostrin voluntat política per treure l’habitatge del mercat i no només lleis insuficients i que arriben tard.

La manifestació va finalitzar a Plaça Universitat on es van realitzar un acte amb passi vídeos sobre la situació de l’habitatge, actuacions musicals, així com intervencions de persones d’V de Vivienda i de lluites pel territori. Un cop més durant l’acte final es va posar èmfasi en la necessitat d’exercir pressió sobre l’Administració perquè prioritzin els interessos de la població sobre els de les grans entitats financeres, constructores i immobiliàries. En aquest acte a final a més a més els assistents van poder participar a diverses activitats.


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici