,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2009 > #50 febrer 2009

#50 febrer 2009


 • "De la miseria en el medio estudiantil"

  Resenya del llibre de la Internacional Situacionista

  12 de març de 2009

  Marc Casanovas. El moviment estudiantil no sols actua com a tal sinó com a revelador d’una crisi general que pot ser detonador de mobilització que porti en el seu si un horitzó de ruptura.


 • Canviar la lògica de la resistència en el món del treball

  3 de març de 2009

  Lluís Rabell. Les xifres de l’atur augmenten de dia en dia, mentre se succeeixen els pronòstics més alarmants. Acabarem el 2009 amb quatre milions de treballadores i treballadors sense feina? Es veurà afectat el 20 % de la població activa, com ho afirmen alguns experts?


 • Vers una universitat popular: la lluita continua...

  20 de febrer de 2009

  Mariona Cruelles. El moviment estudiantil viu un curs convuls; ocupacions, protestes, manifestacions i accions de tota mena s’han vist a totes les universitats públiques. Després d’anys de lluita i de mobilitzacions, no ha estat fins ara que les veus contra l’anomenat Espai Europeu d’Ensenyament Superior s’han començat a sentir.


 • Rosa Luxemburg (1871-1919): 90 anys de l’assassinat d’una revolucionària

  20 de febrer de 2009

  Mariona Ferrer. Rosa va ser una precursora en la lluita política com a dona. Potser no va ser una lluitadora feminista en el sentit més tradicional però va tenir el mèrit de navegar, i sovint a contracorrent, en una època en què els homes dominaven els discursos i les estratègies.


 • Un compromís impossible de complir

  Editorial RG#50 febrer 2009

  13 de febrer de 2009

  Per fer front a la crisi econòmica i promoure canvis substancials en matèria de drets democràtics cal que es produeixi una intensa mobilització social i que emergeixi una nova força anticapitalista capaç de plantejar una ferma alternativa política. (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici