,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Economia   política   Internacional   Estat espanyol   Ecologia   Habitatge   Feminisme   internacionalisme   laboral   repressió   Catalunya   anticapitalisme   drets nacionals   França  

Sweet pride of having had Joan Acker in our lives

17 d’agost de 2016

Caçadores de somnis

9 d’agost de 2016

Un any del tripartit tarragoní

16 de març de 2017

La corrupció i el procés sobiranista

7 de març de 2017

Las pistolas eléctricas y los Derechos Humanos no se han encontrado

10 de juliol de 2016

Fill meu, no et podré pagar la universitat

6 de juliol de 2016

De què parlen els socialistes quan parlen dels socialistes?

15 de novembre de 2015

#AuditGr Auditant Grècia: Hi ha sortida al laberint del deute?

29 de juny de 2015

A Telefónica, colpejarem juntes

26 de juny de 2014

Entrevista a l'Òscar Murciano (CGT) sobre la vaga a HP, la vaga més importantal sector de les TIC

6 de juliol de 2013

Eduquem per la transformació social

16 de març de 2017

Petit Betacamp al març

15 de març de 2017

"La victòria és possible”: un experiment necessari amb imprescindible projecció de futur

25 de juny de 2012

La Tribu de Catalunya Ràdio - Els joves d'avui: esperança o generació perduda?

10 d’abril de 2012

Eleccions o referèndum?

15 de març de 2017

Atrapados en el estereotipo

14 de març de 2017

Activitat per parlar del #CanviClimàtic a St. Cugat del Vallès

21 de gener de 2017

Reflexions sobre els aliments transgènics

13 de maig de 2016

Web de RevoltaGlobal

 • El 16 de novembre i l’esquerra anticapitalista

  1 de novembre de 2003

  Les eleccions del 16N es presenten incertes, i amb moltes especulacions sobre els escenaris postelectorals. És probable que continuï el retrocés de CiU iniciat els últims anys, que el PSC es mantingui, i que ERC i ICV-EUiA experimentin avenços. Compartim la voluntat de derrotar a les urnes el nacionalisme burgès i conservador de CiU que ha manat a Catalunya des de la transició, amb l’inestimable ajut d’Esquerra Republicana després de les primeres eleccions. CiU ha estat un dels (...)


 • Insurrecció a Bolívia!

  1 de novembre de 2003

  A l’hora de redactar aquestes línies, hi ha un compàs d’espera després que la impressionant revolta ha fet fora –del govern i del país- l’odiat president Goni, el gringo asesino. Us oferim aquí una descripció i una anàlisi dels fets escrites per Adolfo Gilly mentre s’estaven produint que ajuden a fer-nos una idea de l’emoció del moment, de la ràbia llargament continguda finalment desfermada.
  Adolfo Gilly
  Bolívia està vivint una revolució. Les (...)


 • Què és el Pla Ibarretxe?

  1 de novembre de 2003

  Olaia Gorria
  El 26 de setembre el lehendakari Ibarretxe va presentar un proposta secessionista per alguns, un projecte amb objectius limitats, per d’altres. Ens trobem davant d’una iniciativa controvertida, però, què diu aquest pla polèmic? La proposta, nascuda d’un context d’embús (i d’abús) polític, sorgeix del govern basc com una modificació de l’Estatut de Gernika per impulsar un procés de diàleg social i de desbloqueig polític.
  El preàmbul (...)


 • "Porto Alegre se mueve"

  1 de novembre de 2003

  Robert González
  El III Fòrum Social Mundial (FSM) que va tenir lloc a Porto Alegre el gener de 2003, va significar el final d’una etapa en els moviments contra la globalització neoliberal. Porto Alegre se mueve, el nou llibre de la colecció “Viento Sur” de Los libros de la Catarata, ofereix un balanç lúcid del procés del FSM i apunta els reptes i perspectives que afronta. A través de dinou entrevistes a intel·lectuals i activistes del moviment i aportant també la seva (...)


 • Cal construir l’Europa de les lluites!

  1 de novembre de 2003

  La segona edició del Fòrum Social Europeu (FSE) ja està aquí. Del 12 al 16 de novembre el segon FSE tornarà a ser el centre de referència de bona part dels moviments socials europeus i un moment central en l’agenda dels moviments “antiglobalització” del continent. El Fòrum de París ve precedit per l’exitosa primera edició del FSE a Florència, el novembre del 2002, que va marcar un moment culminant de les resistències a la globalització i la guerra: 60.000 (...)


 • L’eficaç ineficàcia de la Llei d’estrangeria

  1 de novembre de 2003

  Brian Anglo
  Una de les crítiques a la Llei d’estrangeria que se sent amb més freqüència, fins i tot des d’organitzacions que diuen defensar els drets de la immigració o sectors de l’esquerra, és que resulta “ineficaç”. Estranya crítica, si partim de la base que ni els criteris ni els objectius dels que fan la llei són els nostres. Tant de bo fos ineficaç! Malauradament, no és pas així; o almenys, no del tot. Vegem-ho.
  És ben cert que la visió del govern, que (...)


 • Organitzar l’oposició d’esquerres front al gir dretà

  1 de novembre de 2003

  El mes de desembre vinent, els dies 19, 20 i 21, tindrà lloc la VII Assemblea federal d’Esquerra Unida.


 • Entrevista a César Reyes, militant del sindicat CO.BAS. de Telefònica

  1 de novembre de 2003

  Hem decidit parlar amb César Reyes sobre una interessant experiència sindical que val la pena difondre. César treballa a Telefònica i havia estat “tota la vida” a Comissions Obreres, incloent-hi vuit anys com a secretari general de la secció sindical de l’empresa a Barcelona. Aquí ens explica com el sector crític, del qual ell formava part, es va veure obligat a abandonar CC.OO. i formar un nou sindicat, CO.BAS., a Telefònica. César és també autor d’una novel·la, el (...)


 • “Ni calc ni còpia”: Che Guevara a la recerca d’un nou socialisme

  1 de novembre de 2003

  En un article publicat el 1928, José Carlos Mariátegui –l’autèntic fundador del marxisme llatino-americà– escrivia les següents paraules: “No volem, certament, que el socialisme sigui a Amèrica calc i còpia. Cal que sigui creació heroica. Hem de donar vida, amb la nostra pròpia realitat, amb el nostre propi llenguatge, al socialisme indo-americà. Vet aquí una missió digna d’una generació nova”. La seva advertència no fou escoltada: aquell mateix any, el (...)


 • L’Iraq ocupat mai no coneixerà la pau

  5 d’octubre de 2003

  Tariq Ali
  La recolonització de l’Iraq no acaba de rutllar. La resistència a l’interior del país (i a Palestina) no significa pas, com els agrada donar a entendre als propagandistes israelians i occidentals, que l’Islam s’hagi tornat boig. És, en ambdos casos, una conseqüència de l’ocupació. Abans de l’última guerra, alguns de nosaltres afirmavem que el poble iraquià, tot i despreciar Saddam Hussein, no acceptaria massa bé l’ocupació dels Estats (...)


 • 20 anys de revolta i esperança

  5 d’octubre de 2003

  Andreu Coll
  Un any més han tingut lloc els Campaments Internacionals de Joves Revolucionaris, aquest cop a Portugal. Centenars de joves militants d’arreu d’Europa, del Nord d’Àfrica i d’alguns llocs d’Amèrica (EUA, Brasil, Guatemala, etc.) han participat a aquests Campaments que ja acumulen vint edicions. Malgrat una calor asfixiant, el desenvolupament del Campament va ser similar al d’altres anys: tallers, comissions permanents, fòrums, sessions de (...)


 • Continua l’Efecto Iguazú!

  5 d’octubre de 2003

  Pepe Gutiérrez
  L’Iguazú ja no és solament un riu, també és una metàfora. La va crear Adolfo Jiménez, quan la història de Sintel el va portar a fer la següent reflexió: "Avui els treballadors en les empreses, en aquest model econòmic de capitalisme globalitzador, som com pescadors en una barca. Creiem que el riu està en calma i només ens adonem del que passa quan la barca, la teva empresa, s’apropa a la cascada (a Iguazú). Aleshores és quan perceps la velocitat del corrent, que (...)


 • La lluita per un comitè d’empresa

  5 d’octubre de 2003

  Quan ets jove i treballes en precari, fer sindicalisme no és gens fàcil... però no pas impossible. Marc Lancharro ens explica la seva dura, i tanmateix fructífera, experiència a la Creu Roja


 • Un fidel reflex de supervivència

  5 d’octubre de 2003

  davant d’un sistema de govern discriminatori i feixista

  Yerko Toro Contreras
  Encara que cadascun dels que hem arribat a fer d’aquestes casernes militars abandonades la nostra llar durant aquests dos anys tenim una història diferent, ens uneix el motiu pel qual hem arribat a aquesta situació de precarietat. I és que, a pesar d’haver intentat en diverses ocasions i durant diversos anys regularitzar la nostra situació en aquest país, o sigui, obtenir el preuat permís de treball i residència, no ho hem aconseguit. En no comptar amb un (...)


 • No a la constitució neoliberal!

  5 d’octubre de 2003

  G. Buster
  L’Inici de la Coferència Intergovernamental de la Unió Europea a Itàlia aquest mes d’octubre obre la fase final dels debats sobre la Constitució Europea. Els caps de govern europeus esperen arribar a un acord definitiu a finals del mes de maig i sotmetre l’esborrany de Constitució a referèndum a la majoria dels Estats membres coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu el juny de 2004. Els propers mesos seran, per tant, decissius pel futur polític i social (...)


 • Si lluites, pots perdre; si no lluites, estàs perdut!

  5 d’octubre de 2003

  El dia 23 de juliol de 2003 la direcció del Grup Altadis ha anunciat les línies generals d’una reorganització de l’activitat, tant a l’Estat espanyol com a França. Aquest Pla d’Organització Industrial, continuació de l’anterior que va culminar el desembre de 2002 amb el tancament de 8 fàbriques, suposaria la reducció de 743 llocs de treball a L’Estat espanyol i 533 a França a finals de 2005. Pau Gomis, treballador de la fàbrica de Tarragona, ens explica (...)


 • Un nou repartiment violent

  5 d’octubre de 2003

  En un context de crisi, desafiaments que ben bé valen una aposta arriscada...

  Daniel Bensaid
  ¿Què expressa la invasió de l’Iraq per Nord-Amèrica? Per no caure en un determinisme reduccionista, no s’ha d’oblidar el pes dels esdeveniments en el desenvolupament dels fets: Bush hagués pogut perdre les eleccions que tot just va guanyar per una petita diferència i probablement gràcies al frau; els atemptats de l’11 de setembre haurien pogut fracassar, etcètera. En síntesi, la història no és un gran complot amb un totpoderós titellaire manejant els (...)


... | 6280 | 6300 | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici