,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2006 > #23 abril 2006

#23 abril 2006


 • Cultura i capitalisme

  22 d’abril de 2006

  Marc Casanovas
  La problemática del multiculturalismo que se impone hoy –la coexistencia híbrida de mundos culturalmente diversos- es el modo en que se manifiesta la problemática opuesta: la presencia masiva del capitalismo como sistema mundial universal. Hoy la “crítica cultural” está ofreciendo el último servicio al desarrollo irrestricto del capitalismo al participar activamente en el esfuerzo ideológico de hacer invisible la presencia de este. Es la (...)


 • Estat Espanyol: Un model hereu del franquisme

  14 d’abril de 2006

  Miquel Garcia
  El model d’estat que la Constitució Espanyola de 1.978 instaurà ja va ser molt criticat pels grups que en aquella època s’anomenaven d’esquerra revolucionària. Les principals objeccions que llavors es van fer al dit model han mostrat, segons transcorria el temps, la seua solidesa, i moltes de les agressions que han patit la ciutadania, la classe treballadora i els pobles oprimits de l’estat, durant els anys que van de la Transició política fins ara, (...)


 • De tornada a la Segona República

  14 d’abril de 2006

  Pepe Gutiérrez
  Si bé es cert que vivim en una cultura que dóna primacia als aniversaris històrics, també és cert que últimament, sense necessitat de mirar el calendari, s’ha recuperat part de la iniciativa perduda sobre allò que s’ha vingut a anomenar la memòria històrica, la qual, amb més precisió, caldria anomenar la memòria popular sobre una història social i democràtica que travessa la II República, la guerra (i la revolució), i la resistència al franquisme, per arribar al (...)


 • Slobodan Milosevic... un molest dictador neutralitzat

  2 d’abril de 2006

  Salva Torres
  Parlar de Milosevic és parlar de Bòsnia. Fa uns 10 anys, la desfeta militar dels xètnics (feixistes serbis) s’estenia per tots els fronts de guerra a Bòsnia. El setembre del 95, els tancs del IV Cos de l’Armija bosniana arribaven a les portes de Banja Luka, la ciutat que esdevindria capital de la República Sèrbia de Bòsnia segons els Acords de Dayton. L’Armija amb poc més de 60 tancs rovellats, robats a trets de Kalashnikov als xètnics, estava posant en (...)


 • Euskadi: el procés de pau

  1 d’abril de 2006

  NOTA PRÈVIA: Quan ETA va anunciar l’alto al foc permanent, no solament feia temps que havíem triat el tema de l’editorial d’aquest mes, sinó que ja el teníem redactat. Malgrat l’enorme importància d’aquest anunci, pensem que no modifica substancialment l’anàlisi ni les propostes polítiques que havíem avançat. Per tant, publiquem l’editorial tal com estava.
  en castellà
  Quan el 1968 ETA va matar Melitón Manzanas, cap de la Brigada Político-Social de (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici