,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2006 > #25 juny 2006

#25 juny 2006


 • Dona i Islam

  1 de juliol de 2006

  El sistema de dominació patriarcal és comú a totes les cultures. Al llarg de la història, la submissió de les dones s’ha exercit a través del control ideològic. La religió, la filosofia i la literatura ajuden a configurar la ideologia i els valors que la sustenten i són instruments de transmissió dels models de conducta d’una generació a d’altra.


 • L’esquerra social i el “no”

  6 de juny de 2006

  Lluís Rabell
  Certament, la ciutadania no en té encara una percepció clara – ni de bon tros! Nogensmenys, la fi del govern tripartit ens remet a un problema present a tot Europa, i que han palesat les successives alternances que, des de la dècada dels anys vuitanta, s’han anat produint entre els partits clàssics de la dreta burgesa i l’esquerra reformista. La negació dels drets democràtics nacionals que representen les humiliants retallades fetes per Madrid a la – ja (...)


 • La mobilització dels instituts. L’exemple de Nantes

  5 de juny de 2006

  Secció de joves de la LCR-Nantes *
  El moviment de la joventut francesa en contra del contracte de primera ocupació (CPE) fou impactant per la seva magnitud i intensitat. A la ciutat de Nantes, la mobilització dels instituts va ser potent tant per la seva organització com pel nombre de manifestants, i reflecteix bé el moviment.
  Inicialment, la mobilització començà en un institut, el qual envià delegacions d’estudiants a d’altres instituts per intentar de parlar i propagar el (...)


 • La lluita per l’habitatge digne pren Barcelona

  4 de juny de 2006

  Pere A.
  Hi ha molt de nou en el fet que prop de dos milers de joves s’apleguin a Plaça Catalunya de Barcelona per reivindicar el dret a un habitatge digne. D’una banda, la forma de convocatòria de la protesta, de l’altra l’heterogeneïtat dels joves i no tan joves que s’hi varen trobar a la concentració.
  L’objectiu no semblava passar la calorosa tarda del diumenge 14 de maig compartint la ressaca d’un botellón massiu. Tanmateix, en part es tractava (...)


 • Diguem “no” al nou “estatut de la Moncloa”!

  Després de l’enterrament del govern tripartit...

  21 de maig de 2006

  Declaració de Revolta Global
  1- L’enterrament del govern tripartit tradueix, en l’àmbit de Catalunya, el canvi d’aliances que representa el Pacte entre Mas i Zapatero, mitjançant el qual es desnaturalitza el projecte de Nou Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya. Aquest pacte dibuixa un escenari favorable a la participació de CiU en la presa de les grans decisions i en la governabilitat de l’estat, i dóna ales al seu objectiu de recuperar el control del govern (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici