,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #19 novembre 2005

#19 novembre 2005


 • Crítica dels acords euromediterranis

  26 de novembre de 2005

  Fragments de l’entrevista de la revista Contretemps a Olfa Lamloum, professora de la universitat Paris.
  Olfa Lamloum
  CONTRETEMPS: QUIN ÉS L’ORIGEN DELS ACORDS EURO-MEDITARRANIS?
  Olfa Lamloum: L’Associació Euromediterrània va sorgir a Barcelona com a resultat d’una conferència organitzada el novembre del 1995. A més dels representants dels quinze països en aquelles dates membres de la Unió Europea (UE), va reunir dotze països mediterranis anomenats (...)


 • 25 de novembre, dia internacional contra la violència feta a les dones

  25 de novembre de 2005

  dones de Revolta Global
  La violència que patim les dones és la manifestació més extrema de les relacions desiguals de poder entre dones i homes. La divisió sexual del treball és la base d’aquestes relacions de poder, que es manifesten en tots els àmbits de la vida: a la llar, al carrer, al lloc de treball, en la política,...
  Les dones hem conquerit molts drets, d’una manera desigual en el món, fruit de les lluites del Moviment Feminista. Tot i la força de les lluites (...)


 • Precarietat laboral i reformes educatives

  16 de novembre de 2005

  Cal entendre el lligam entre les reformes educatives i el model productiu de precarietat laboral. Organitzar una resposta als carrers participativa i coordinada és una gran necessitat.
  José Téllez
  El sistema públic d’ensenyament està sotmès a reformes i contrareformes que, lluny de millorar aquest servei bàsic, l’estan deteriorant, potenciant a la vegada l’escola privada concertada. La segmentació és cada cop més gran al sistema d’ensenyament en conjunt: mentre que (...)


 • Stop a la recolonització del Mediterrani: no a Barcelona +10!

  4 de novembre de 2005

  Esther Vivas i Diosdado Toledano
  Els caps d’estat dels països Mediterranis es reuniran el 27 i 28 de novembre a Barcelona amb l’objectiu de commemorar els deu anys de la cimera governamental EuroMediterrània que va tenir lloc l’any 1995 en aquesta mateixa ciutat i impulsar l’anomenat procés de Barcelona i l’Associació Euromediterrània que van sorgir d’aquella reunió. Un projecte que no ha fet res més que aprofundir en el procés de liberalització (...)


 • Aturem l’ofensiva: defensem la sobirania de Catalunya

  1 de novembre de 2005

  Editorial RG#19 [novembre]
  A partir del 2 de novembre, data en què s’iniciarà previsiblement el debat del nou estatut al Congrés de diputats, les aspiracions nacionals i socials de Catalunya, recollides en un projecte moderat, autocensurat i passat pel filtre del dictamen del Consell consultiu, serà sotmès a un judici polític implacable per part del nacionalisme espanyol i dels seus representants.
  El clima polític generat després de l’aprovació del projecte pel Parlament de (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici