,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #18 octubre 2005

#18 octubre 2005


 • La Xina, nova superpotència econòmica?

  7 d’octubre de 2005

  Jussieu Privas
  Per entendre el funcionament de la Xina avui dia, cal tornar enrere, a la seua història. La revolució xinesa va tenir lloc al cap d’un llarg període de colonització per part dels occidentals i els japonesos. Aquesta colonització va estructurar l’economia: així com l’Est és relativament modern (ports, indústries...), la resta roman en un estadi medieval. El segon element estructurant fou la destrucció física de la classe obrera durant el fracàs de la primera (...)


 • La CGT es consolida en el seu XV congrés

  28 de setembre de 2005

  Del 30 de juny al 3 de juliol del 2005 es va celebrar a València el XV Congrés de la Confederació General del Treball.
  Llorenç Buades
  El debat estatutari n’era un objectiu central. Qualsevol modificació estatutària requereix una majoria de dos terços i el Congrés ha revelat que no existeix un grau de cohesió suficient per a tal modificació, ni tan sols d’un punt. El debat organitzatiu i estatutari té en la CGT un contingut programàtic important, ja que se’n deriven la (...)


 • Mals actors i guió amb trampa

  28 de setembre de 2005

  Joan Fradera i Ricard Martínez
  Quan surtin publicades aquestes línies, la representació teatral haurà acabat i ja sabrem si del Parlament n’ha sortit o no una proposta de nou Estatut (en cas afirmatiu, passarem a la segona i decisiva part de la farsa: el debat a les Corts espanyoles, que tenen la paella pel mànec). El resultat del procés pot tenir conseqüències de relleu pel que fa al panorama polític: de fet, els gestos desmesurats dels partits durant les darreres setmanes no (...)


 • La situació internacional

  28 de setembre de 2005

  editorial RG nº18 (octubre)
  El nou curs polític comença en mig d’una conjuntura internacional marcada per la creixent gravetat del canvi climàtic global, posada en relleu per la catàstrofe del Katrina i, després de la resposta racista, classista i criminal davant ella, per la crisi de legitimitat i eficàcia que està patint el projecte imperialista dels Estats Units. Els fracassos externs (a l’Iraq i par d’Amèrica Llatina, sobretot) i interns (amb el descens de la (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici