,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #17 setembre 2005

#17 setembre 2005


 • La Revolució Russa de 1905: Ni déu ni tsar

  10 de setembre de 2005

  Vanina Giudicelli
  [La revolució russa de 1905] per primer cop en la història de la lluita de classes, ha permès una realització grandiosa de la idea de vaga de masses, fins i tot (...) de vaga general, tot inaugurant així una època nova en l’evolució del moviment obrer”
  Rosa Luxemburg
  Rússia, gener de 1905: el règim del tsar Nicolau II, absolutista, s’enfonsa en la guerra iniciada el 1904 contra el Japó, el cost de la qual té un impacte directe sobre la població. (...)


 • Canvi de rumb del Zapatisme?

  10 de setembre de 2005

  Miguel Urbán [membre de Espacio Alternativo i organitzador de brigades de Madrid a Xiapas]
  El Zapatisme ha estat, des de l’aixecament armat del 1994, un dels moviments de masses més importants d’Amèrica Llatina, i sense cap dubte el gran inspirador o disparador d’infinitat de grups antisistema arreu del món. La seva importància radica en la capacitat de generar un símbol de resistència teòrica i sobretot pràctica contra el sistema neoliberal imperant, en el precís moment (...)


 • Reptes i tasques del nou curs

  8 de setembre de 2005

  Editorial de la revista RG#17
  L’actualitat política catalana està marcada pel debat sobre la reforma de l’Estatut i les tensions dins del govern tripartit, i entre aquest i CiU d’una banda, i el PSOE de l’altra. Ni la picabaralla permanent entre els diferents partits parlamentaris ni les seves diferències tàctiques poden amagar el fet fonamental que tot el procés de reforma de l’Estatut està caracteritzat per una greu limitació de fons: la seva acceptació del (...)


 • Les tancades del 2005: balanç i perspectives

  7 de setembre de 2005

  Aquest balanç es dividirà en dues parts: en primer lloc, una valoració de les tancades en el context del “procés de normalització”; i en segon lloc, una valoració de la intervenció de Revolta Global.
  1. El context general
  Xifres
  L’any 1998, la població empadronada a l’Estat espanyol no arribava a 40 milions de persones (39,85), de les quals 0,63 milions, o l’1,6%, eren estrangeres, entre “comunitàries” i “extracomunitàries”.
  Segons (...)


 • XXII Campament Internacional de Joves Revolucionàries/is

  Organizant les resistències. Preparant l’alternativa

  2 de setembre de 2005

  Raúl Camargo
  Un any més, i ja van 22, ha tingut lloc durant la última setmana de juliol el Campament Internacional de Joves Revolucionaris, o com és més popularment conegut, el Campa de la IV. És de rebut començar aquesta nota assenyalant la proesa polític-organitzativa que suposa que aquesta trobada internacional s’hagi celebrat ininterrompudament des de 1984 amb tot allò que ha caigut des de llavors. Molt abans que el moviment antiglobalització popularitzés les cimeres i (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici