,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #15 maig 2005

#15 maig 2005


 • Amb una X com Malcolm

  7 de maig de 2005

  Fa quaranta anys que Malcolm X va ser assassinat. És una bona ocasió perquè retem homenatge a una personalitat que va marcar el seu temps, però que la història “oficial” ignora o tem. Malcolm X és una de les grans figures del segle passat que han aconseguit obrir-se camí fins a nosaltres, front a l’oblit, fora dels circuits de la “memòria institucional”. Els darrers anys de la seva vida, poc coneguts, son essencials per comprendre la seva adhesió a les idees (...)


 • Salvem el Delta

  7 de maig de 2005

  Helmer Lobato
  Segons l’ajuntament del Prat, amb govern ICV+PSC i alcalde d’ICV, fa ja 20 anys “el Pla d’Infraestructures i Medi Ambient del Delta del Llobregat, conegut com a Pla Delta, s’està desplegant en la seva major part dintre del terme municipal del Prat. Es tracta d’un ambiciós conjunt d’obres públiques que pretén convertir l’àrea de Barcelona en el principal centre logístic del sud d’Europa” i que transformarà la zona (...)


 • Els organismes modificats genèticament (OMG)

  la fi de la sobirania alimentària

  7 de maig de 2005

  Xavier Montanyès
  Per més de 10.000 anys tots els pobles de la humanitat han arrelat als més diversos territoris i han creat cultures que produïren aliments suficients. Les bases han tingut sempre com a denominadors comuns el respecte a la fertilitat de la terra, l’adaptació als cicles dels ecosistemes i l’autonomia sobre els recursos de vida, especialment de les llavors.
  La vida ha fluït per la terra, els rius han solcat els conreus i les pagesies de tot el món han anat (...)


 • Ecologia i Socialisme

  7 de maig de 2005

  En el seu XV Congrés Mundial, la Quarta Internacional va aprovar una llarga resolució programàtica amb aquest títol que venia a omplir un buit antic. Feia falta una anàlisi de la crisi ecològica i de les seves causes fonamentals, així com la definició d’un programa d’acció per abordar els problemes des d’un punt de vista marxista i internacional. Aquí reproduïm alguns passatges de l’apartat sobre les causes estructurals de la crisi i el paper del mercat global.
  Tot (...)


 • Balanç ecològic del primer any del tripartit

  7 de maig de 2005

  Miquel-Dídac Piñero (membre del Fòrum Ecologista de Síntesi Llibertària)
  Un esbós del primer any de les polítiques ambientals i territorials de l’actual Govern de la Generalitat mostra un munt de contradiccions, pròpies del sistema hegemònic, i la impossibilitat, quasi sempre, de fer polítiques més sostenibles en aquests àmbits -per no parlar de la necessària desacceleració de l’actual creixement il·limitat- més enllà de l’espectacle puntual i immediat. És difícil aplicar (...)


 • La llarga lluita pels papers

  7 de maig de 2005

  Editorial revista Revolta Global nº15
  La disposició que tenen sectors importants d’immigrants a lluitar col·lectivament pels seus drets, fins i tot adoptant formes de lluita contundents i que impliquen grans sacrificis, com ara la vaga de fam, queda fora de tot dubte. Les tancades que s’han produït recentment a Barcelona i diversos pobles del seu entorn són una prova més de la seva combativitat.
  Des de Revolta Global, sempre hem reiterat la nostra disposició a donar suport a (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici