,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #14 abril 2005

#14 abril 2005


 • Cibercomunisme?

  7 d’abril de 2005

  Mathieu Alliard
  Des de més de 20 anys ja, la xarxa va alimentant mites en la mateixa mesura que també provoca rebuig. Per una banda, la supervaloració (postmoderna o no) del potencial i de les problemàtiques plantejades per la xarxa de xarxes, i per l’altra, el menyspreu despectiu total per a aquest tema (que sovint s’emparenta amb una al·lèrgia a la tecnologia i els seus canvis), són al capdavall dues cares d’un mateix excés.
  Excés que impedeix massa sovint (...)


 • Mediatització de les drogues i doble moral

  7 d’abril de 2005

  Marc Lancharro
  Des de fa un temps ençà, el tema de les drogues torna a estar sobre les planes informatives, primer pel tancament de Can Tunis, encara que les protestes de qui hi treballava o sofria el drama de les drogues van ser silenciades pels grans mitjans. “Per fi hem eliminat aquell barri indigne” arribaren a dir alguns diaris, però els que eren objecte de la seva indignitat no eren els que hi vivien, sinó els qui anaven a consumir les drogues que compraven pels voltants. (...)


 • Davant la nova ofensiva neoliberal, un altre sindicalisme és necessari (i possible)

  7 d’abril de 2005

  Pepe Gutiérrez
  Fa temps, al bell mig d’una llarga disputa entre representants dels sindicats i la patronal brasilera, un dels sindicalistes més joves i inquiets va dir als empresaris: “Sembla que vostès no saben que existeix la lluita de classes”. Un d’aquests li va contestar: “No solament sabem que existeix. També sabem que l’hem guanyada”. I ara es disposen a guanyar una altra batalla, la de la deslocalització d’empreses.
  En aquestes (...)


 • Plantar cara a les multinacionals és urgent

  7 d’abril de 2005

  (en castellano)
  La globalització capitalista neoliberal en curs, amb les seves terribles conseqüències de mort, fam, desocupació i precarietat per a tots els pobles de la terra, incloent-hi els dels països imperialistes, no obeeix ni a lleis inexorables ni a fatalismes inevitables. Està basada en la voluntat organitzada i decidida per obtenir el màxim benefici per a una minoria a costa de la immensa majoria en el termini més curt possible.
  Sens dubte les companyies transnacionals són com (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici