,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2005 > #12 febrer 2005

#12 febrer 2005


 • Les dones i la constitució europea

  7 de març de 2005

  Carmen Murias (Marxa mundial de dones) en castellano
  El 12 de novembre de 2003, a l’Assemblea de Dones celebrada a Bobigny com a obertura del segon Fòrum Social Europeu, les 3000 dones presents alçàvem la nostra veu per a denunciar l’Europa dissenyada pel Tractat Constitucional: una Europa neoliberal i patriarcal , insolidària, militarista i anti-democràtica. I proposàvem una altra Europa, l’Europa social, del dret al treball digne, del desenvolupament dels serveis (...)


 • La lluita contra l’homofòbia

  7 de febrer de 2005

  Família, feina, escola...: l’homofòbia és un càncer que afecta tots els sectors de la societat. Lluitar contra aquest flagell és una urgència.
  Patrici Larousse
  Actualment, la lluita per l’alliberament gai i lèsbic ja no passa per “explicar” l’homosexualitat (la lluita contra el racisme no explica les altres “races”, més aviat negaria el concepte mateix de raça), sinó per evidenciar, fer parlar i posar en debat aquell rebuig “visceral, fòbic (...)


 • El final de la “pax lingüística” valenciana

  7 de febrer de 2005

  Les propostes i contrapropostes del ministre d’exteriors del govern del PSOE Miguel Ángel Moratinos a l’hora de presentar el “Memoràndum de règim lingüístic” davant del Consell de la UE i les reaccions dels partits catalans, particularment d’ERC, forçant-lo a admetre la unitat lingüística del valencià amb el català han remogut les normalment tranquil·les i pútrides aigües de la política valenciana. I l’esperpèntic monstre del blaverisme combatiu, amagat (...)


 • Gaspar Llamazares perd el plebiscit

  7 de febrer de 2005

  Diosdado Toledano (membre de la Comissió i del Consell Nacional d’EUiA per la llista de Rojos/es) en castellano
  Després del retrocés d’IU en les eleccions generals del 2004 es va plantejar des de diversos sectors d’IU, especialment des del Bloque de Izquierda, la necessitat de convocar una Assemblea Extraordinària per donar sortida a la crisi d’orientació política i de direcció. Gaspar Llamazares i la resta de l’equip que li donava suport (que incloïa el PCC) (...)


 • DIAGONAL: Preparats, a punt...

  7 de febrer de 2005

  Pedro Aranda en castellano
  Res no simbolitza millor el desassossec de la premsa francesa, enfront d’una alarmant baixa de la seva difusió, que la recent disposició del diari Libération, anteriorment maoista, d’afavorir la presa de control del seu capital pel banquer Edouard de Rothschild... [Ignacio Ramonet, Medios de comunicación en crisi, en www.rebelión.org 03-01-2005]
  El 3 de març serà la data que aquest interessant projecte autogestionat d’informació alternativa (...)


 • Quin poble!

  7 de febrer de 2005

  Michel Warshawski
  Al final d’uns comicis convertits en especialment difícils per l’ocupació israeliana, el favorit, Mahmud Abbas, ha estat elegit president de l’Autoritat Palestina. Tanmateix, el resultat de l’esquerra no ha estat gens marginal. Heus aquí una valoració d’urgència des de Jerusalem.
  Quin poble, el palestí! Des de fa més de quatre anys, pateix una guerra de pacificació brutal i sanguinari de la part de les forces d’ocupació israelianes. (...)


 • La situació política a la Unió Europea: els efectes de l’ofensiva neoliberal

  7 de febrer de 2005

  Francesc Oliveres
  La situació política en la qual s’emmarca la introducció de la Constitució Europea està caracteritzada per la brutalitat de la nova ofensiva de la contra-reforma neoliberal: reducció dels subsidis d’atur i destrucció de la seguretat social a Alemanya; reforma de les pensions, de la seguretat social i noves privatitzacions a França; atacs contra les pensions, el sistema sanitari i la seguretat social als Països Baixos. Després del thatcherisme dels anys (...)


 • Per una Europa social, per una ruptura democràtica… vota No a aquesta constitució

  7 de febrer de 2005

  en castellano
  Cal mobilitzar-se al carrer i a les urnes contra aquesta constitució que vol fer del neoliberalisme llei a Europa. La constitució que ens volen vendre és la punta jurídica d’un enorme iceberg burocràtic que ha cristal•litzat els interessos de les multinacionals europees i que ha esdevingut una palanca molt potent per destruir les conquestes socials de cent anys de moviment obrer continental. Ja des dels orígens de la restauració neoliberal dels anys vuitanta, els (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici