,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #10 novembre 2004

#10 novembre 2004


 • Defensar els drets i la unitat de tota la classe treballadora

  7 de novembre de 2004

  El tractament de la immigració per part dels successius governs espanyols és un escàndol de primera magnitud que no ha estat contestat pels moviments socials, i en primer lloc el moviment obrer, amb la contundència que mereix.
  Amb la coartada aparentment raonable de la “lluita contra la immigració il•legal, l’economia submergida i les màfies”, tant el PP com el PSOE són responsables de polítiques institucionals que laminen els drets laborals, socials i polítics (...)


 • Com la família reforça l’opressió sexual

  5 de novembre de 2004

  Estela Fernández
  En els últims anys està d’actualitat quotidiana la violència contra les dones, generalment a l’entorn familiar. Des de les institucions s’intenta abordar el tema i donar respostes que minimitzin les repercussions nefastes que aquesta violència té per a les dones. De totes les mesures preses fins ara la més significativa és la Llei Integral contra la violència de gènere.
  Malgrat tot, les agressions no desapareixen i persisteix, en una gran part de la (...)


 • Una aproximació a les dades de població estrangera a Catalunya

  5 de novembre de 2004

  Mónica
  Segons el Ministeri de l’Interior el mes de juny del 2004 a Catalunya hi residien 399.262 persones de nacionalitat estrangera. Les dades dels padrons, al voltant de les mateixes dates, abocaven una xifra aproximada de 700.000 persones. De la resta de les dues dades emergeixen 300.000 persones que es troben en el que eufemísticament s’anomena “situació administrativa irregular”, és a dir, sense papers o desdocumentats. En els darrers dos anys la distància (...)


 • L’emigració... la gent que se’n va

  5 de novembre de 2004

  Aziz (Cornellà sense fronteres)
  Quan parlem de l’emigració no parlem ni de turistes, ni d’ambaixadors, ni de colons, ni de jubilats que busquen el sol. Parlem de la gent que se’n va a la recerca del pa de cada dia.
  La realitat que s’amaga darrere aquestes persones són les causes que les empenyen a abandonar les seves famílies i la seva terra, causes que poden ser enteses a nivell global.
  El capitalisme amb les seves formes diverses de dominació del món, com ara (...)


 • La lluita de les persones immigrades a l’Estat espanyol

  5 de novembre de 2004

  Norma Falconi
  D’ençà de l’any 1996, les persones immigrades, organitzades i no organitzades, han iniciat un procés de sortida a la llum com a grups i éssers humans que exigeixen els seus drets més elementals: circular lliurement, treballar, tenir papers, no ser deportats ni expulsats.
  En la construcció del moviment dels immigrants i el seu procés reivindicatiu, hem anat desenvolupant formes de lluita a les quals, a Catalunya i a l’Estat espanyol, molta gent no estava (...)


 • L’Europa dels Estats i les multinacionals

  5 de novembre de 2004

  Ressenya de La constitución furtiva de Xavier Pedrol i Gerardo Pisarello (Icaria,Barcelona, 2004)
  Andreu Coll
  Aquest llibre divulgatiu és un material molt útil per fer palesos els elements i els interessos principals que hi ha al darrera de l’aprovació de l’anomenada Constitució Europea. Al llarg de les seves pàgines es van desgranant els interessos ocults que hi ha darrera de cada paràgraf de l’esborrany de la Constitució i s’expliquen els processos de construcció (...)


 • La guerra i la centralitat de Palestina

  5 de novembre de 2004

  Impedit per la llei israeliana d’assistir a la conferència internacional contra la guerra que es va celebrar el setembre a Beirut, Michel Warschawski, reconegut lluitador a favor del poble palestí, va aprovar “de tot cor” l’elecció d’aquesta ciutat i va enviar-hi una interessantíssima carta que reproduïm aquí.
  Michel Warschawski
  [...] La llei israeliana així com la llei sirio-libanesa fan impossible que els meus companys d’Israel de (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici