,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #09 octubre 2004

#09 octubre 2004


 • Continuar reforçant les lluites, afavorir les convergències

  5 d’octubre de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 9 (octubre 2004)
  Aquesta tardor comença marcada a nivell internacional per la situació a l’Iraq, on els Estats Units i els seus aliats passen per importants dificultats per controlar la situació militar i política al país, al mateix temps que el moviment antiguerra segueix tenint una important capacitat de convocatòria en els principals països implicats en l’ocupació militar com els EUA i Gran Bretanya, com les manifestacions a Nova (...)


 • Organització política i moviment social: semblances i deferències

  3 d’octubre de 2004

  Andreu Coll
  Avui dia es parla molt del paper dels moviments socials i del seu protagonisme en qualsevol procés de canvi social, la qual cosa suposa un canvi de tendència molt positiu si tenim present que tot just fa cinc anys que hem començat a remuntar un llarg cicle d’apatia cultural, de desmobilització social i de desconcert ideològic. La irrupció del moviment contra la globalització capitalista i la seva mutació en moviment antiguerra ha obert un nou periode històric de (...)


 • Moviment per l’okupació: els reptes del nou cicle de lluites i del nou context institucional

  3 d’octubre de 2004

  Robert González
  Un cop finalitzat “l’any del Fòrum”, i quan es compleixen 20 anys del naixement del moviment per l’okupació al nostre país, és convenient realitzar un breu balanç, des de la simpatia i el compromís de l’autor amb el nou cicle de lluites contra la globalització capitalista. Des del seu sorgiment el 1984 al barri de Gràcia, les pràctiques okupes han teixit fortes xarxes barrials contraculturals, radicalitzant un sector gens menyspreable de la (...)


 • Barcelona 1984: el Fòrum

  3 d’octubre de 2004

  José Téllez
  Barcelona, setembre 2004: “any fòrum”: Com si fos un d’aquells rumors que van de boca a orella, aquest any a Barcelona sembla que s’ha celebrat un “Fòrum de les Cultures”, i com tot rumor, qui més qui menys coneix algú que l’hagi visitat i hagi pogut explicar als ciutadans (els veritables finançadors d’aquest espectacle) “què carai es això del Fòrum?”.
  Jo conec l’amic d’un amic que hi va anar aquest estiu (...)


 • El tercer FSE: oportunitats i reptes per als moviments socials europeus

  3 d’octubre de 2004

  Del 14 al 17 d’octubre se celebrarà a Londres el tercer Fòrum Social Europeu (FSE), després que el primer i el segon es portessin a terme a Florència i a París respectivament. Els organitzadors esperen superar la xifra de 50 mil participants de l’última edició i avançar en el procés de construcció del FSE.
  Esther Vivas
  Londres, com a ciutat amfitriona, serà un escenari simbòlic. Capital del país europeu que ha estat capdavanter en l’aplicació de les polítiques (...)


 • Bush, el rei nu

  "Fahrenheit 9/11" de Michael Moore

  3 d’octubre de 2004

  Pepe Gutiérrez
  Estic convençut que a l’hora de parlar de Farenheit 9/11 encara no se’ns ha passat el bon gust de boca que ens va deixar Bowling for Colombine. Mentre que ja es va considerar un “miracle” que aquesta pel•lícula es pogués estrenar aquí, ara hem de parlar d’un veritable esdeveniment tant cinematogràfic com polític. Es tracta d’una ruptura del “consens” imposat per la restauració conservadora – el mateix que va portar (...)


 • Barbàrie de l’opressió! Llibertat per al poble Txetxè!

  3 d’octubre de 2004

  Declaració de la LCR a França
  Estupefacció, esglai, horror, tothom es va quedar astorat per la violència de les imatges de l’assalt de les tropes russes contra l’escola de Beslan, petita ciutat d’Ossètia en el sud caucàsic de Rússia, per tal d’acabar amb la presa d’ostatges per part d’un escamot que demanava la fi de la guerra a Txetxènia. Si fa no fa, 500 morts, més de 700 ferits, les tropes russes van cometre un veritable carnatge. La població, ferida (...)


 • Els atacs contra les prestacions socials i els moviments de protesta a Alemanya

  3 d’octubre de 2004

  Carme Wenzke
  A la cimera de governs de la Unió Europea celebrada a Lisboa el març del 2000, es va acordar que la U.E. havia d’arribar a ser l’economia més dinàmica i competitiva del món. Es tracta de fer la competència als USA com a potència mundial, per la cursa per la participació al mercat mundial, pel repartiment de les matèries primeres i la consecució dels màxims guanys. La nostra corresponsal a Alemanya ens explica com això s’està concretant a aquest país. (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici