,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #08 setembre 2004

#08 setembre 2004


 • Lenin i el dret d’autodeterminació

  4 de setembre de 2004

  Michel Löwy
  El punt de partida de Lenin per a elaborar la seva estratègia pel que fa a la qüestió nacional és el mateix que el de Rosa Luxemburg, Trotski i Pannekoek: l’internacionalisme proletari. Tanmateix, Lenin havia comprès, més bé que no els seus companys de combat de l’esquerra revolucionària, el lligam dialèctic entre internacionalisme i dret a l’autodeterminació nacional:
  a) - només la llibertat de separació fa possible una lliure i voluntària unió, (...)


 • L’esquerra anticapitalista i la lluita pels drets nacionals de Catalunya

  4 de setembre de 2004

  Jaime Pastor
  La celebració de la Diada d’aquest any se situa sense cap mena de dubte en un escenari força diferent del que ha presidit anteriors commemoracions, al menys des de que es va iniciar la transició política: la coexistència d’un govern d’“esquerra plural” a Catalunya amb un govern del PSOE a Madrid sembla estar generant fortes ilusions en que aquest cop, per fi, es podrà abordar el debat de fons sobre la necessitat de reconèixer els drets nacionals (...)


 • De pobles, governs i de les lluites que vindran

  4 de setembre de 2004

  Els partidaris del president Hugo Chávez es van imposat en el referèndum revocador, amb una diferència apreciable, de més de quinze punts percentuals. L’oposició es va afanyar a desconèixer la derrota, amb diverses acusacions de frau i coacció als votants, confirmant com si fera falta que és la lluita social i no els mecanismes institucionals la que pot segellar definitivament derrotes i victòries.
  Daniel Campione
  No és qüestió de lamentar-se per la polarització de la societat (...)


 • Guerres, constitucions, estatuts: un nou curs ple de reptes...

  4 de setembre de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 8 (setembre 2004)
  Comença el setembre i amb ell el nou “curs polític” 2004-2005. Aquest estiu ens ha servit per analitzar, fer balanç i reflexionar sobre el curs anterior, sobre els resultats de les mobilitzacions, la continuïtat de les lluites i les perspectives d’altres de noves.
  El moviment anti-guerra apunta a Bush
  L’any passat les lluites i mobilitzacions internacionals han tingut gairebé com a única protagonista la (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici