,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #07 juny 2004

#07 juny 2004


 • Per l’alliberament gai, lesbià i transsexual

  6 de juny de 2004

  Patrici Larousse
  El dissabte 15 de maig, un bon grapat de persones es va concentrar davant la casa Batlló, al passeig de gràcia de Barcelona, convocades per les organitzacions de gais, lesbianes i transsexuals més representatives de Catalunya. Tot i que haguera sét desitjable una participació més massiva a l’acte, els principals mitjans de comunicació se’n varen fer ressò. Emperò, hom podria pensar per què? Per què, ara que s’estan assolint uns drets que temps enrere si (...)


 • Un altre sindicalisme és possible

  6 de juny de 2004

  Pepe Gutiérrez
  En qualsevol lloc i moment, no és possible parlar del sindicalisme existent sense que algú mostri el seu neguit i desencant, fins que el personal més identificat amb els aparells dominants es veu obligat a puntualitzar que, bé, no es pot arribar més lluny, i sol atribuir una situació marcada amb el constant deteriorament dels drets laborals com conseqüència del desinterès existent. Un argument que podria tenir sentit si no fos que quan es desenvolupa una mobilització, la (...)


 • La Plataforma després del 14-M

  5 de juny de 2004

  José Téllez
  Al juny del 2003, el PP tornava a guanyar les eleccions municipals després de uns mesos de forta mobilització contra la guerra, i una certa desmobilització va calar en alguns nous sectors del moviment contra la guerra. Un any després... com s’ha girat la truita! Tenim nou govern i les tropes espanyoles d’ocupació a l’Iraq ja son de tornada. Els que van intentar vendre els resultats electorals de les municipals com un “fracàs” del moviment (...)


 • De Marx a Gramsci: hegemonia i societat civil

  4 de juny de 2004

  Albert Noguera
  Antonio Gramsci va morir el 1937 a la presó després de ser condemnat a 20 anys per un tribunal feixista, darrera quedava una vida marcada per la lluita i el compromís, per davant s’alçava la feina d’interpretar una herència teòrica rica i complexe. La recuperació del llegat teòric de Gramsci cobra avui vital urgència, les seves contribucions al pensament revolucionari, plasmades en conceptes que obren nous horitzons de búsqueda, marquen punts de no retorn a (...)


 • "Las invasiones bárbaras"

  4 de juny de 2004

  Carles Mercadal
  Las invasiones bárbaras és l’última pel·licula de Denys Arcand (Québec, 1941), un director poc conegut per aquestes contrades. Encara que el film va guanyar el premi a la millor realització estrangera en l’última edició dels Oscar, no es tracta ni molt menys de la típica producció comercial de Hollywood, cosa que demostra un cert canvi d’aires entre els crítics de l’establishment del cinema nord-americà (en la línia, doncs, de la també oscaritzada (...)


 • Debatim sobre l’educació al nostre país

  3 de juny de 2004

  Reies Font
  El nostre país ha patit durant els darrers anys forts canvis polítics, socials i econòmics com a conseqüéncia de la globalització neo-liberal que adopta el sistema capitalista. Uns canvis que afecten a tots els sectors socials i sobretot a les classes més debilitades. La privatització creixent afecta directa i indirectament a bens que són drets socials inapelables com la sanitat i l’educació.
  L’educació com a dret fonamental bàsic per a tota societat esdevé un bé (...)


 • Cap a on va Izquierda Unida?

  3 de juny de 2004

  Diosdado Toledano
  El fracàs electoral d’ IU en les eleccions generals passades, la pèrdua de gairebé 100.000 vots respecte l’any 2000, el retrocés d’un punt percentual, i la disminució del nombre d’escons de 8 a 3, ha obert una crisi política i de direcció en IU de conseqüències imprevisibles.
  El grup dirigent constituït al voltant del coordinador Gaspar Llamazares, en lloc d’admetre la seva responsabilitat política en aquesta cadena de fracassos i (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici