,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #05 abril 2004

#05 abril 2004

Número 5 abril 2004: Tot està per fer... i tot és possible


 • Dia Internacional de la Lluita Camperola: 17 d’abril de 2004

  11 d’abril de 2004

  Comissió Coordinadora Internacional de “Via Campesina”
  Cancún, durant la Conferència Ministerial de l’OMC, pagesos i pageses, indígenes, joves i altres sectors, ens vam mobilitzar amb molta força contra les polítiques neoliberals i l’OMC. Hem pogut aturar l’OMC a Cancún a través d’accions fortes a Cancún i a altres parts del món. Hem pogut convèncer certs governs de resistir les polítiques neoliberals i aturar la dinàmica destructiva de les negociacions (...)


 • Indigestió informativa parcial de la crisi de l’11-M

  10 d’abril de 2004

  Xavier Giró
  La derrota electoral del Partit Popular (PP) és la prova irrefutable que, des del punt de vista comunicatiu, el govern no va gestionar la crisi derivada de l’atemptat de Madrid de l’11 de març de forma prou eficient. No obstant, els més de nou milions de vots que va obtenir també demostren que la manipulació informativa, si bé es va veure desbordada per una acumulació de factors i d’errors, no va comportar una indigestió total, sinó parcial, de (...)


 • Tot està per fer... i tot és possible!

  9 d’abril de 2004

  Revolta Global
  Els dies que van transcorre entre la massacre patida pel poble de Madrid l’11 de Març i les eleccions del 14-M han estat especialment tensos i han posat de relleu l’existència d’una ciutadania crítica i activa capaç de contrarrestar la propaganda oficial, la desinformació i la por. Mai com entre aquestes dues dates s’havia vist l’enorme efecte polític que poden tenir un conjunt d’accions audaces d’una minoria decidida a aconseguir un (...)


 • Què passa a Veneçuela?

  9 d’abril de 2004

  Socialismo o Barbarie
  Per tercera vegada en els últims dos anys, l’imperialisme ianqui i els seus esbirros a Veneçuela intenten de consumar un colp d’estat.
  El primer va ser l’11 d’abril, quan els seus agents en les forces armades veneçolanes van detenir en Chávez i van tractar de posar en lloc seu un titella de Washington, el president de la central empresarial de Veneçuela.
  El segon fou la vaga patronal de dos mesos, del 2 de desembre del 2002 al 2 de febrer (...)


 • La revolució dels clavells. Abril de 2004

  7 d’abril de 2004

  Antonio Louçâ
  La revolució dels clavells va ser una mera tentativa d´adaptar la societat a la mesura de les utopies irresponsables? Si pensem que sí, ens passarà com a la dreta que encara avui no sap el que va passar. La dreta de sempre mirava cap a les universitats pre-revolucionàries i només veia una colla de melenuts i barbuts que minaven la pau social amb el Manifest Comunista sota el braç. Molts d´aquests imberbes i melenuts són avui dia a les poltrones del poder i han adaptat aquest (...)


 • La “solidaritat” capitalista de les ONG

  6 d’abril de 2004

  José Téllez
  El fenomen de les ONG (Organitzacions No Governamentals), nascudes al voltant dels 70, sorgia de la necessitat de crear noves fórmules per resoldre alguns problemes que plantejava un nou món ple de incerteses. Recollien en part l’esperit jove de la generació del 68, sensible i solidària amb el tercer món i el medi ambient. Durant un temps van gaudir d’un gran èxit. Van impulsar campanyes com la del 0,7% del PIB per la cooperació dels països pobres i les (...)


 • Els morts són nostres, les guerres són vostres! Retorn immediat de les tropes de l’Iraq!

  5 d’abril de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 5 (abril 2004)
  La guerra immoral i il·legal de la coalició imperialista contra l’Iraq, que ha causat dezenes de milers de víctimes entre la població iraquiana i que ha destruït la seva economia no només no s’ha acabat, sinó que s’ha escampat a la reraguarda dels Estats agressors, mitjançant l’acció terrorista massiva i indiscriminada de l’onze de març. La solidaritat amb les víctimes de la massacre de Madrid i el rebuig (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici