,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #04 març 2004

#04 març 2004


 • 20 de març: fora les forces d’ocupació!

  9 de març de 2004

  Robert González
  El dia vint d’aquest mes milions de persones de tot el món sortirem al carrer en complir-se l’aniversari de l’inici de l’ocupació de l’Iraq per part de les tropes estadounidenques i els seus aliats. El passat més de gener a Mumbai, l’assemblea mundial de moviments socials feia seva la proposta que va sorgir al novembre a l’assemblea de moviments socials de París. Així, els moviments socials de les diverses nacions i pobles del món (...)


 • El 14 de març cal fer fora el PP del Govern!

  8 de març de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 4 (març 2004)
  Quatre anys de govern del PP amb majoria absoluta han ressucitat el fantasma “de les dues espanyes”. La dreta ha demostrat les seves essències autoritàries, antisocials, antidemocràtiques i reaccionàries al llarg d’aquest periode. Recordem algunes de les seves malifetes: les privatitzacions mafioses; la gestió desastrosa de la catàstrofe del Prestige; el “decretazo” que va conduir a la darrera vaga general; (...)


 • Ara fa un any...

  7 de març de 2004

  Pau Gálvez, Girona
  Ara fa un any, unes 35.000 persones van sortir als carrers de Girona amb un lema molt clar: “no a la guerra!” Va ser la manifestació més gran feta a les nostres comarques i va ser el preludi de la manifestació de Barcelona, símbol de la mobilització i del clamor mundial contra una guerra, la de l’Iraq.
  Gran part d’aquest mèrit va ser de la plataforma gironina per la pau Aturem la guerra. Dins d’aquesta plataforma van coincidir persones a (...)


 • La terra i el terror

  7 de març de 2004

  Per al poble palestí, el dia 30 de març és el Dia de la Terra. En aquella data del 1976, les forces israelianes van expropiar 5.500 acres de terra pertanyent a diferents pobles palestins de Galilea. Segons les autoritats d’Israel, eren “zones militars tancades”, la qual cosa no va impedir que les ocupés un seguit d’assentaments il·legals. Els enfrontaments entre palestins de ciutadania israeliana i les forces militars d’Israel van deixar sis palestins morts, 96 (...)


 • ETA vota PP

  6 de març de 2004

  Pep Juárez, secretari general de CGT-BALEARS
  En el món que vivim, la casualitat en política és una espècie en vies d’extinció. Per això, el show muntat al voltant de l’anomenat "cas Carod", amb el darrer capítol (potser que quan llegiu aquestes línies ja no sigui el darrer) del comunicat per part d’ETA, anunciant la suposada treva per al territori de Catalunya, no sembla fruit només de patinades ni improvitzacions.
  A ETA li convé, de manera descarada, una nova i més (...)


 • Com combatre el tancament d’empreses?

  5 de març de 2004

  En els darrers temps, els processos de deslocalització de produccions i/o tancaments d’empreses multinacionals, a l’Estat espanyol i especialment a Catalunya, es donen amb major freqüència, provoquen accions de resposta dels i les treballadores directament afectades, causen preocupació i alarma social a la resta. No és per menys, si tenim en compte les conseqüències d’atur, empobriment i inseguretat per els afectats i el seu entorn familiar i social, obligant-los en molts (...)


 • El cas Medem

  5 de març de 2004

  Miguel Romero
  Julio Medem i el seu documental La pelota vasca han esdevingut protagonistes d’un “cas”: un conflicte polític de gran repercussió pública, que actua com a revelador d’una crisi de societat. Aquest cop, la matèria revelada és l’”antiterrorisme”, amb totes les seves misèries morals i intel·lectuals. Per això, abans de comentar la pel·lícula, cal comentar el cas, que, al meu entendre, és molt més interessant, i que mereixeria ser, ell (...)


 • Marx davant el capitalisme modern: evolució i permanència

  4 de març de 2004

  Tot i que les formes del treball han anat evolucionant des de Marx ençà, no modificaren pas d’una manera fonamental les relacions de producció: per tant, els instruments de la crítica marxista, ens explica l’economista Michel Husson, no han perdut gens la seva vigència.
  Michel Husson
  La crítica més eficaç del capitalisme contemporani ha d’esquivar dos esculls simètrics: el dogmatisme (res no ha canviat) i allò que hom podria anomenar el “superacionisme” (tot (...)


 • ¿És el dret l’instrument que ajudarà a resoldre el conflicte de la violència masclista?

  4 de març de 2004

  Alicia López
  Podriem respondre que no i acabar aquí, però creiem que seria bo raonar la resposta. Des dels anys 70, el moviment feminista ha protagonitzat la lluita contra la violència masclista, treient-la del terreny privat. Durant els 80, el qüestionament de la privacitat de les relacions familiars i de la violència, fins aleshores silenciada per la societat, va esdevenir una de les reivindicacions fonamentals pel moviment feminista, amb una forta presència al carrer.
  Actualment han (...)


 • La vigència dels feminismes

  4 de març de 2004

  A inicios del siglo XIX Charles Fourier, el mas utópico de los socialistas utópicos, al rechazar de pleno el liberalismo laissez-faire, por pretender legitimar el progreso económico y social pero provocar la creciente pobreza y desprotección de la clase trabajadora durante la revolución industrial, ya señalaba que “la condición de las mujeres es la mejor señal del estado de una sociedad!” El mundo ha cambiado mucho desde esos albores de la sociedad liberal burguesa occidental. (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici