,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #06 maig 2004

#06 maig 2004


 • Resistències a l’imperialisme

  4 de juny de 2004

  En aquesta entrevista, l’escriptor, cineasta i militant revolucionari anglo-paquistanès Tariq Ali, que acaba de publicar Bush en Babilonia: la recolonización de Irak, Alianza Editorial, Madrid, 2004, afirma que la major resistència a l’imperialisme prové avui dia dels moviments socials a Amèrica Llatina, de la lluita d’alliberament nacional palestina i, més recentment, de la resistència anticolonialista a l’Iraq.
  Entrevista a Tariq Ali
  Quines són les noves (...)


 • Contra l’imperialisme, el neoliberalisme i el retall de llibertats!

  8 de maig de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 6 (maig 2004)
  El nou cicle polític obert el passat 14 de març ha començat amb l’acompliment per part de Zapatero del compromís electoral de retirar els tropes espanyoles de l’Iraq, un cop quedava clar que els EUA no anaven a cedir en la seva voluntat de mantenir el control militar d’aquest país després del 30 de juny. Es tracta, sens dubte, d’una victòria de la gent que ens hem mobilitzat contra la guerra i en solidaritat amb la (...)


 • "Cedir davant del terrorisme"

  5 de maig de 2004

  John Brown
  Després dels sagnants atemptats de Madrid, i la sagnant farsa organitzada pel govern del PP per a explotar-los electoralment, les eleccions generals espanyoles es van centrar en un únic tema: l’autoria dels atemptats. Es va imposar un sòrdid bipartidisme indirecte amb l’alternativa ETA o Al Qa’eda, els termes del qual afavorien respectivament el PP o el PSOE. En imposar-se la veritat després de la mobilització d’una part de la ciutadania escandalitzada (...)


 • "Homenatge a Catalunya" de George Orwell

  5 de maig de 2004

  José Téllez
  “L’aspecte de Barcelona resultava espalmador i aclaparador. Era la primera vegada que em trobava en una ciutat on manava la classe obrera. Totes les botigues i els cafès exhibien una inscripció fent constar que havien estat col·lectivitzats. Els cambrers i els depenents et miraven a la cara i et tractaven de tu a tu. Ningú no deia “senyor” o “don”, i ni tan sols “vostè”; tothom es tractava de “camarada” i de (...)


 • Un nou pas enrera del sindicat

  5 de maig de 2004

  Juan Montero i Enrique Elejalde
  El Congrés celebrat a Tarragona entre els dies 31-3 i 1-4 d’enguany es presentava per part de la majoria com el “Congrés de la Participació”. Res més a lluny de la realitat. Dos, tres i fins i tot quatre blocs de documents espessos diferents s’havien de debatre en assemblees que disposaven de poc temps i amb poca presència d’afiliats i afiliades que normalment rebien els documents en el moment d’iniciar-se (...)


 • Euskadi mira Catalunya. Cap a on mira Catalunya?

  4 de maig de 2004

  Isa Garnika
  El càstig de la ciutadania al PP marca un punt d’inflexió en la política espanyola. Les “multituds” han castigat el menyspreu amb el qual han estat tractades pel PP, el seu alineament acrític amb l’imperi dels EUA, el seu allunyament dels socis de la UE.
  No obstant això existeix una raó ètica per a explicar el càstig al PP, raó que va més enllà del pensament comú, fins i tot en l’esquerra alternativa, que el poble vota en funció de la seva (...)


 • El capital contra la natura, els empresaris contra Kioto

  3 de maig de 2004

  Manolo Garí
  El Protocol de kyoto sobre emissió de gasos contaminants a l’atmosfera constitueix un mínim que el govern del PP s’ha negat a cumplir i que ha de ser exigit al nou govern de Zapatero. Un dels principals reptes de Cristina Narbona al front del Ministeri de Medi Ambient, tenint en compte les pressions que rebrà de la indústria i del seu propi partit, particularment des dels ministres econòmics, és fer realitat la seva promesa de realitzar un gir de 180 graus per (...)


 • La resistència iraquiana: una nova fase

  3 de maig de 2004

  Tariq Ali
  Poc després de l’ocupació, els Estats Units i els seus aliats, tant militars com ideològics, van començar a referir-se a la resistència iraquiana com a integrada per "elements estrangers", "terroristes" o "antics partidaris del règim de Saddam". Aquesta fraseologia s’ha convertit ara en redundant i el portaveu militar dels Estats Units es refereix a les guerrilles com a forces "anti-iraquianes", com si les tropes dels Estats Units, britàniques, espanyoles, búlgares, (...)


 • El segle de la barbàrie

  3 de maig de 2004

  Feixisme i stalinisme s’han presentat com dues cares possibles de la nostra civilització. La destrucció dels jueus, l’auge de la barbàrie i Kolyma han balisat el segle XX. La utopia i l’emancipació encara s’han de refundar...
  Enzo Traverso
  La primera guerra mundial funda el segle XX. És en aquesta guerra "total" que cal buscar les arrels de l´extermini industrial, de la mort anònima de la massa, del remodelatge autoritari de les societats europees en el periode (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici