,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #03 febrer 2004

#03 febrer 2004


 • Onada de tancaments d’empreses: el govern tripartit davant la seva primera prova

  9 de febrer de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 3 (febrer 2004)
  Els treballadors i les treballadores de les fàbriques amenaçades de tancament ja han anunciat les primeres mobilitzacions, mentre la indignació social es generalitza entre amplis sectors de les poblacions afectades. El temor que sigui només el començament s’escampa entre la població assalariada de Catalunya. La perspectiva d’un declivi de la Catalunya industrial pren cos. Totes les alarmes s’han disparat.
  El govern de (...)


 • Fins on arribarà el "gir a l’esquerra"?

  8 de febrer de 2004

  Revolta Global
  El resultat de les eleccions del 16 de novembre ha reflectit els canvis en l’opinió pública que s’han anat produint els últims anys i que ja van tenir una primera traducció electoral a les municipals del maig passat. La remobilització social ha tingut la seva expressió electoral, que ha traduït de manera deformada i mediatitzada el principi d’una certa polarització política.
  Pel que fa a l’esquerra, els resultats electorals han reflectit àmpliament (...)


 • Per una reorientació cap a l’esquerra

  7 de febrer de 2004

  João Machado
  Finalment, al quart intent, el candidat del PT a la presidència de Brasil, Lula, va guanyar les eleccions justament en un moment d‚escassa mobilització social, tot i que sí de grans expectatives. L‚actuació d‚aquest govern i, sobre tot, dels diferents corrents d‚esquerra presents en aquell país, centra l‚atenció de bona part de l‚esquerra arreu del món. En aquesta ocasió, recollim la visió de Democràcia Socialista, secció brasilera de la (...)


 • La Revolució russa: un error històric?

  6 de febrer de 2004

  Ernest Mandel
  L’anàlisi marxista de la hipertròfia de l’Estat i la burocràcia a la Unió Soviètica planteja una qüestió històrica crucial: tenien raó els menxevics quan, contra Lenin i Trotski, s’oposaven a la Revolució d’Octubre amb l’argument que Rússia no estava madura econòmicament pel socialisme i que tota temptativa dirigida a “saltar-se” el desenvolupament del capitalisme era “voluntarista” i “blanquista”? Fou la (...)


 • El nou projecte de Llamazares pateix un contratemps i l’oposició interna amplia la seva presència

  5 de febrer de 2004

  Ana Gabarró i Diosdado Toledano
  La VII Assemblea Federal d’Izquierda Unida no ha estat el passeig triomfal, plebiscitari, d’unanimitats, que el grup del coordinador general Gaspar Llamazares desitjava.
  Per començar, el projecte de modificació d’Estatuts, peça angular en la desnaturalització d’Izquierda Unida, del seu funcionament democràtic i plural, i la proposta de canviar el nom d’IU per el d’IU-Verdes, fou derrotat a la comissió corresponent de (...)


 • La coordinadora “Tarragona patrimoni de la pau” i el govern tripartit

  5 de febrer de 2004

  Pau Gomis
  La Coordinadora “Tarragona Patrimoni de la Pau” ha celebrat els cinc anys de lluita antimilitarista. Ara bé, no és un fet aïllat, ja que altres lluites com ara l’objecció de consciència, la insubmissió al servei militar, la lluita contra les bases, el referèndum de l’OTAN, la guerra del Golf o el genocidi de Bòsnia, s’han dut a terme sota un o altre nom.
  Entre 1998 i 1999 el JFK i altres vaixells de guerra de la VI Flota dels EUA i de l’OTAN (...)


 • "La Funció de l’Orgasme"

  4 de febrer de 2004

  Marc Lancharro
  “L’amor, el treball i el saber són les fonts de la nostra vida. També haurien de gobernar-la.” Wilhelm Reich
  El llibre és una autojustificacció de les teories que ell mateix va desenvolupar al llarg de la seva vida professional. És una recopilació científica de les investigacions que ell mateix fa com a sexòleg i psicoanalista de l’escola de Freud (del qual fou un dels millors deixebles) i que acabà criticant sense treva i denunciant-lo com a (...)


 • Què ha passat a Mumbai?

  4 de febrer de 2004

  Josep Maria Antentas
  El IV Fòrum Social Mundial ha estat un èxit polític indiscutible. Un dels aspectes més significatius del procés preparatori del FSM a l’Índia va ser la dinàmica unitària que ha generat entre organitzacions molt diferents, aprofundint la tendència oberta amb la preparació del Fòrum Social Asiàtic a Hyderabad el gener de 2003. Tradicionalment ha existit una dinàmica unitària entre sindicats i certs moviments camperols que contrastava amb la divisió entre ONGs i (...)


 • Tolerància Zero als maltractaments contra les dones!

  3 de febrer de 2004

  Isa Garnika
  El 2003, gairebé 100 dones van ser assassinades per homes que eren o havien estat els seus companys sentimentals, molts d’ells policies, guàrdies civils o militars. Les agressions sexuals s’han disparat un 24% respecte al 2002 i més de 4000 dones van sol·licitar l’ordre de protecció. Què podem dir d’una realitat fàcil de quantificar en xifres, però que suposa un gran dolor i patiment per part de les víctimes que són, no pas les dones només, sinó també (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici