,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2003 > #0 octubre 2003

#0 octubre 2003


 • Construir una esquerra a l’esquerra del “possible”!

  5 d’octubre de 2003

  Revolta global és un nou instrument polític concebut per impulsar un projecte de confluència de l’esquerra radical catalana que aspira a la construcció d’una organització militant revolucionària, ecologista, antipatriarcal i decididament internacionalista, que contribueixi enèrgicament a l’impuls dels moviments socials amb una orientació anticapitalista i a perfilar una alternativa política a l’esquerra de l’esquerra.
  Aquesta tasca, que vol vehicular (...)


 • L’Iraq ocupat mai no coneixerà la pau

  5 d’octubre de 2003

  Tariq Ali
  La recolonització de l’Iraq no acaba de rutllar. La resistència a l’interior del país (i a Palestina) no significa pas, com els agrada donar a entendre als propagandistes israelians i occidentals, que l’Islam s’hagi tornat boig. És, en ambdos casos, una conseqüència de l’ocupació. Abans de l’última guerra, alguns de nosaltres afirmavem que el poble iraquià, tot i despreciar Saddam Hussein, no acceptaria massa bé l’ocupació dels Estats (...)


 • 20 anys de revolta i esperança

  5 d’octubre de 2003

  Andreu Coll
  Un any més han tingut lloc els Campaments Internacionals de Joves Revolucionaris, aquest cop a Portugal. Centenars de joves militants d’arreu d’Europa, del Nord d’Àfrica i d’alguns llocs d’Amèrica (EUA, Brasil, Guatemala, etc.) han participat a aquests Campaments que ja acumulen vint edicions. Malgrat una calor asfixiant, el desenvolupament del Campament va ser similar al d’altres anys: tallers, comissions permanents, fòrums, sessions de (...)


 • Continua l’Efecto Iguazú!

  5 d’octubre de 2003

  Pepe Gutiérrez
  L’Iguazú ja no és solament un riu, també és una metàfora. La va crear Adolfo Jiménez, quan la història de Sintel el va portar a fer la següent reflexió: "Avui els treballadors en les empreses, en aquest model econòmic de capitalisme globalitzador, som com pescadors en una barca. Creiem que el riu està en calma i només ens adonem del que passa quan la barca, la teva empresa, s’apropa a la cascada (a Iguazú). Aleshores és quan perceps la velocitat del corrent, que (...)


 • La lluita per un comitè d’empresa

  5 d’octubre de 2003

  Quan ets jove i treballes en precari, fer sindicalisme no és gens fàcil... però no pas impossible. Marc Lancharro ens explica la seva dura, i tanmateix fructífera, experiència a la Creu Roja


 • Un fidel reflex de supervivència

  davant d’un sistema de govern discriminatori i feixista

  5 d’octubre de 2003

  Yerko Toro Contreras
  Encara que cadascun dels que hem arribat a fer d’aquestes casernes militars abandonades la nostra llar durant aquests dos anys tenim una història diferent, ens uneix el motiu pel qual hem arribat a aquesta situació de precarietat. I és que, a pesar d’haver intentat en diverses ocasions i durant diversos anys regularitzar la nostra situació en aquest país, o sigui, obtenir el preuat permís de treball i residència, no ho hem aconseguit. En no comptar amb un (...)


 • No a la constitució neoliberal!

  5 d’octubre de 2003

  G. Buster
  L’Inici de la Coferència Intergovernamental de la Unió Europea a Itàlia aquest mes d’octubre obre la fase final dels debats sobre la Constitució Europea. Els caps de govern europeus esperen arribar a un acord definitiu a finals del mes de maig i sotmetre l’esborrany de Constitució a referèndum a la majoria dels Estats membres coincidint amb les eleccions al Parlament Europeu el juny de 2004. Els propers mesos seran, per tant, decissius pel futur polític i social (...)


 • Si lluites, pots perdre; si no lluites, estàs perdut!

  5 d’octubre de 2003

  El dia 23 de juliol de 2003 la direcció del Grup Altadis ha anunciat les línies generals d’una reorganització de l’activitat, tant a l’Estat espanyol com a França. Aquest Pla d’Organització Industrial, continuació de l’anterior que va culminar el desembre de 2002 amb el tancament de 8 fàbriques, suposaria la reducció de 743 llocs de treball a L’Estat espanyol i 533 a França a finals de 2005. Pau Gomis, treballador de la fàbrica de Tarragona, ens explica (...)


 • Un nou repartiment violent

  En un context de crisi, desafiaments que ben bé valen una aposta arriscada...

  5 d’octubre de 2003

  Daniel Bensaid
  ¿Què expressa la invasió de l’Iraq per Nord-Amèrica? Per no caure en un determinisme reduccionista, no s’ha d’oblidar el pes dels esdeveniments en el desenvolupament dels fets: Bush hagués pogut perdre les eleccions que tot just va guanyar per una petita diferència i probablement gràcies al frau; els atemptats de l’11 de setembre haurien pogut fracassar, etcètera. En síntesi, la història no és un gran complot amb un totpoderós titellaire manejant els (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici