,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2006 > #28 octubre 2006

#28 octubre 2006

Aquest mes el periòdic Revolta Global presenta diversos atractius per a la lectura.

D’entrada, l’editorial fa una repassada sense pietat del Tripartit i dels
seus components per treure la conclusió que en les eleccions econòmiques hi tenim molt poques opcions i que hem de treballar en la perspectiva de la construcció d’una alternativa des de la mobilització social.

Coincidint amb la presència diària del tema de la immigració en tots els
mitjans, així com en el debat polític, i també amb la mani del 7 d’octubre,
el dossier central ofereix un article d’opinió d’un qualificat membre del
moviment pels drets dels immigrants a Catalunya, i un article d’una experta exposant les dades més rellevants pel que fa a Catalunya.

No passa gaire sovint, però aquest cop les pàgines d’En Acció estan ocupades íntegrament per una sèrie de lluites obreres: SEAT, Domar i Mercadona.

Des del punt de vista internacional, tenim una reflexió sobre la situació a
l’Orient mitjà d’un company d’Espai Alternatiu del País Valencià i una
mirada enrere cap a la frustrada revolució hongaresa de fa 50 anys (que
inclou una molt pertinent referència a la intervenció imperialista europea
contra la nacionalització del Canal de Suez de la mateixa època).

Amb aquest número estrenem una nova secció, Perles del mes, que “tritura” algunes de les frases més “sonades” del mes passat.

Finalment, coincidint amb l’estrena aquest cap de setmana de la pel·lícula basada en el llibre, trobareu no una, sinó dues opinions diferents sobre la novel·la “Les partícules elementals” de Michel Houellebecq.


 • Mercadona: el pa que s’hi dóna

  15 de novembre de 2006

  Ens trobem amb José Alberto Uribe, secretari general de la secció sindical CNT a MERCADONA, on treballa com a “mosso de magatzem” des de fa tres anys i mig.


 • Hongria, octubre del 1956: socialisme i llibertat

  25 d’octubre de 2006

  L’estalinisme, semblava inaugurar una nova era “socialista” que, entre d’altres coses, reafirmava la seva victòria històrica contra el “vell” socialisme revolucionari i pluralista. [...]


 • La lluita per la readmissió dels acomiadats/des de SEAT

  10 d’octubre de 2006

  Vuit mesos des de l’aprovació de l’ERO a SEAT, Volkswagen UGT i CCOO van anunciar que durien a terme, a principis de setembre, l’avanç de la readmissió d’unes desenes de treballadors/es acomiadats (...)


 • Preparar una alternativa antiliberal

  Editorial RG#28 octubre 2006

  2 d’octubre de 2006

  Les eleccions al Parlament de Catalunya arriben enmig d’un clima d’incertesa. Fa tres anys, la formació del Tripartit reflectia, en el terreny de la representació parlamentària, un gir de la situació cap a l’esquerra, propiciat pels grans moviments ciutadans contra la guerra (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici