,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2004 > #02 desembre-gener 2004

#02 desembre-gener 2004


 • Seguir mobilitzant i reconstruint l’esquerra social i política

  15 de desembre de 2003

  El context internacional segueix marcat per les creixents dificultats de l’imperialisme ianqui per perpetuar l’ocupació de l’Iraq i crear un nou règim addicte als interessos de les multinacionals estrangeres. La recent liquidació de set espies de l’Estat espanyol –un dels principals còmplices de l’imperialisme ianqui en aquesta guerra– posa de relleu que la resistència iraquiana està molt bén organitzada i informada i que està rebent un suport (...)


 • Com més creix la resistència, més creix la desmoralització dels soldats

  15 de desembre de 2003

  Derek Seidman, Nova York (derekseidman@yahoo.com)
  L’eufòria per la invasió victoriosa s’ha esvaït ràpidament a mesura que l’ocupació d’Iraq esdevé un malson fet realitat. Aquesta realitat es va imposant amb cada mort de la qual s’informa sense que hi hagi cap signe fidedigne de progrés o de sortida possible. Els soldats dediquen els seus dies i les seves nits a transportar combois per rutes extremadament perilloses on el risc de ser tirotejats o de topar-se (...)


 • Palestina: vella lògica, fets nous

  15 de desembre de 2003

  Brian Anglo
  En la evolució de la situació a Palestina, alguna gent no hi veu res més que la inexorable descabdellament de la lògica inherent al projecte original del sionisme polític. Partint de la idea que el poble jueu havia de tenir un territori propi i que Palestina era “una terra sense poble per a un poble sense estat”, s’arriba inevitablement a la història d’interminable opressió i patiment que ha significat l’Estat d’Israel.
  Aquesta posició no (...)


 • Què és el Fòrum 2004?

  15 de desembre de 2003

  Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
  L’assemblea de Resistències al Fòrum 2004 es va començar a reunir a conemçaments de l’estiu del 2003. La intenció era la de crear un espai de convergència entre col·lectius i persones que estaven treballant en aspectes que tinguessin a veure amb el Fórum 2004. Actualment, s’articula en àrees de resistència (model de ciutat-especulació, sostenibilitat-precarietat, immigració, participació, cultura).
  Les àrees no són casuals, ja que (...)


 • Per què cal oposar-se a la Constitució europea?

  15 de desembre de 2003

  Estem vivint un període històric determinant pel futur polític del continent europeu. El projecte de Constitució Europea suposa un pas decisiu per a la consolidació i la legitimació de l’Europa imperialista del capital i la guerra. Existeixen fortes contradiccions entre alguns Estats de la UE pel que fa a l’Esborrany –i sobre tot, pel futur repartiment de poder a la Unió, com hem vista a la última cimera amb l’oposició de Polònia i l’Estat espanyol–, però (...)


 • El 2n FSE de París, un pas endavant

  15 de desembre de 2003

  El 2n Fòrum Social Europeu (FSE) de París ha sumat un nou èxit polític al procés de construcció del Fòrum Social Mundial a escala global i regional i suposa l’inici de la consolidació d’aquesta iniciativa en l’àmbit europeu.
  Esther Vivas
  El 2n FSE, celebrat del 12 al 15 de novembre a París-La Villete, Saint Dennis, Bobigny i Irvy, va comptar amb la participació de 55.000 delegats i delegades, xifra similar a la del 1r FSE de Florència, i amb centenars de conferències, (...)


 • Les eleccions del 16N i el nou panorama polític català

  15 de desembre de 2003

  Diosdado Toledano
  El resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya reflecteixen les tendències de fons que anaven experimentant-se en la societat catalana en els últims temps, i que van tenir una primera expressió electoral en les passades eleccions municipals al Principat, particularment a la ciutat de Barcelona.
  La remobilització social que s’ha produït els dos últims anys, en especial durant les grans manifestacions contra l’Europa del Capital i la Guerra el 2002 a (...)


 • Raons per un recolzament crític al Pla Ibarretxe

  15 de desembre de 2003

  José Ramón Castaños
  1.-Observacions sobre la naturalesa de la reforma.
  L’essencial de la proposta Ibarretxe està en la modificació de les relacions Euskadi-Estat, de tal manera que el primer dels judicis de valor que cal fer-se sobre ella s’ha de remetre necessàriament al problema del model d’Estat. En tot cas, per això mateix ha estat jutjat fins ara pels seus detractors més fervents. Però en la seva proposta també hi ha una aspiració a regular les relacions internes en (...)


 • Rosa Luxemburg: un compromís per al segle XXI

  15 de desembre de 2003

  Ara fa vuitanta cinc anys, Rosa Luxemburg fou assassinada sota el regne de la socialdemocràcia alemanya. La seva herència política, que lliga compromís revolucionari, internacionalisme i democràcia socialista, ens resulta de gran vàlua.
  Michael Löwy
  Gener de 1919. Rosa Luxemburg, fundadora del Partit Comunista Alemany (Lliga Spartakus), és assassinada per una unitat dels “cossos francs”, bandes d’oficials i militars contrarrevolucionaris (futur viver del Partit Nazi) (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici