,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2007 > #34 maig 2007

#34 maig 2007


 • Darfur: Hipocresia assassina

  15 de juny de 2007

  Jean-Jacques Tronblon. A Darfur, la comunitat internacional no fa sinó comptar els morts i només busca preservar els seus interessos. La guerra de Darfur, a la zona oest del Sudan, encara es presenta sovint com un conflicte entre poblacions àrabs i negres (...)


 • Els fets de maig

  13 de juny de 2007

  Miguel Romero. Una guerra civil dins la pròpia classe obrera, dins, alhora, d’una guerra civil en què el conjunt del poble treballador es jugava el seu destí enfront d’una poderosa força reaccionària, és un esdeveniment tan complex i dramàtic que pot entendre’s que, setanta anys després, es mantingui una polèmica sobre la seva interpretació.


 • La repressió sindical i la precarietat avancen

  12 de juny de 2007

  Jorge Cortegana. El passat 24 d’abril patronal i sindicats van arribar a un principi d’acord sobre el conveni del metall de la província de Barcelona. Entre les novetats del conveni hi trobem la seva vigència de sis anys, doble escala salarial i formules de flexibilitat (...)


 • Victòria de les vaguistes de Clece

  10 de juny de 2007

  Carlus Jové. Un pèl més d’un mes de vaga ha sigut necessari per a les treballadores de l’empresa de neteja Clece per aconseguir les seves demandes: augment de plantilla, augment de sou, i pagament d’una part dels dies de vaga.


 • Una victoriosa derrota

  Sobre ’Trotskismos’ de Daniel Bensaïd, El Viejo Topo, Barcelona, 2007

  3 de juny de 2007

  Andreu Coll. Aquest és un text important per reflexionar sobre el segle XX a través de les experiències del corrent que dóna nom al llibre. El gran drama del segle passat no s’entén sense situar correctament la història de la Revolució russa i del moviment comunista internacional.


 • Barcelona, maig del 37, barricades i policies

  2 de juny de 2007

  Pepe Gutiérrez. Han passat 70 anys, i maig del 37 continua animant controvèrsies, amb la particularitat que la descomposició i descrèdit de l’estalinisme han pogut escombrar els pocs dubtes que podien existir sobre la seva naturalesa. (...)


 • Eleccions municipals al maig

  Editorial RG#35 Maig 2007

  2 de maig de 2007

  Votar és cosa d’un dia i no cal oblidar que abans i després tenim la tasca d’anar construint, amb paciència, una alternativa anticapitalista àmplia que pugui també arribar a plantar cara en el difícil terreny de les eleccions. (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici