,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

França   Habitatge   Internacional   Catalunya   repressió   internacionalisme   Economia   Feminisme   Ecologia   política   drets nacionals   anticapitalisme   laboral   Estat espanyol  

“La família Pujol ha actuat com la Cosa Nostra catalana”

29 d’abril de 2017

Les novetats al cas Pujol i la moció de censura de Podemos, a debat

28 d’abril de 2017

Activitat per parlar del #CanviClimàtic a St. Cugat del Vallès

21 de gener de 2017

Reflexions sobre els aliments transgènics

13 de maig de 2016

La lepenització dels esperits

25 d’abril de 2017

La llarga nit neoliberal

20 d’abril de 2017

Sweet pride of having had Joan Acker in our lives

17 d’agost de 2016

Caçadores de somnis

9 d’agost de 2016

De què parlen els socialistes quan parlen dels socialistes?

15 de novembre de 2015

#AuditGr Auditant Grècia: Hi ha sortida al laberint del deute?

29 de juny de 2015

A Telefónica, colpejarem juntes

26 de juny de 2014

Entrevista a l'Òscar Murciano (CGT) sobre la vaga a HP, la vaga més importantal sector de les TIC

6 de juliol de 2013

Las pistolas eléctricas y los Derechos Humanos no se han encontrado

10 de juliol de 2016

Fill meu, no et podré pagar la universitat

6 de juliol de 2016

Los austriacos. Un think tank neoliberal en España

29 d’abril de 2017

Cómo generar reuniones efectivas sin perder la participación

27 d’abril de 2017

"La victòria és possible”: un experiment necessari amb imprescindible projecció de futur

25 de juny de 2012

La Tribu de Catalunya Ràdio - Els joves d'avui: esperança o generació perduda?

10 d’abril de 2012

Web de RevoltaGlobal

 • Tot està per fer... i tot és possible!

  9 d’abril de 2004

  Revolta Global
  Els dies que van transcorre entre la massacre patida pel poble de Madrid l’11 de Març i les eleccions del 14-M han estat especialment tensos i han posat de relleu l’existència d’una ciutadania crítica i activa capaç de contrarrestar la propaganda oficial, la desinformació i la por. Mai com entre aquestes dues dates s’havia vist l’enorme efecte polític que poden tenir un conjunt d’accions audaces d’una minoria decidida a aconseguir un (...)


 • Què passa a Veneçuela?

  9 d’abril de 2004

  Socialismo o Barbarie
  Per tercera vegada en els últims dos anys, l’imperialisme ianqui i els seus esbirros a Veneçuela intenten de consumar un colp d’estat.
  El primer va ser l’11 d’abril, quan els seus agents en les forces armades veneçolanes van detenir en Chávez i van tractar de posar en lloc seu un titella de Washington, el president de la central empresarial de Veneçuela.
  El segon fou la vaga patronal de dos mesos, del 2 de desembre del 2002 al 2 de febrer (...)


 • La revolució dels clavells. Abril de 2004

  7 d’abril de 2004

  Antonio Louçâ
  La revolució dels clavells va ser una mera tentativa d´adaptar la societat a la mesura de les utopies irresponsables? Si pensem que sí, ens passarà com a la dreta que encara avui no sap el que va passar. La dreta de sempre mirava cap a les universitats pre-revolucionàries i només veia una colla de melenuts i barbuts que minaven la pau social amb el Manifest Comunista sota el braç. Molts d´aquests imberbes i melenuts són avui dia a les poltrones del poder i han adaptat aquest (...)


 • La “solidaritat” capitalista de les ONG

  6 d’abril de 2004

  José Téllez
  El fenomen de les ONG (Organitzacions No Governamentals), nascudes al voltant dels 70, sorgia de la necessitat de crear noves fórmules per resoldre alguns problemes que plantejava un nou món ple de incerteses. Recollien en part l’esperit jove de la generació del 68, sensible i solidària amb el tercer món i el medi ambient. Durant un temps van gaudir d’un gran èxit. Van impulsar campanyes com la del 0,7% del PIB per la cooperació dels països pobres i les (...)


 • Els morts són nostres, les guerres són vostres! Retorn immediat de les tropes de l’Iraq!

  5 d’abril de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 5 (abril 2004)
  La guerra immoral i il·legal de la coalició imperialista contra l’Iraq, que ha causat dezenes de milers de víctimes entre la població iraquiana i que ha destruït la seva economia no només no s’ha acabat, sinó que s’ha escampat a la reraguarda dels Estats agressors, mitjançant l’acció terrorista massiva i indiscriminada de l’onze de març. La solidaritat amb les víctimes de la massacre de Madrid i el rebuig (...)


 • 20 de març: fora les forces d’ocupació!

  9 de març de 2004

  Robert González
  El dia vint d’aquest mes milions de persones de tot el món sortirem al carrer en complir-se l’aniversari de l’inici de l’ocupació de l’Iraq per part de les tropes estadounidenques i els seus aliats. El passat més de gener a Mumbai, l’assemblea mundial de moviments socials feia seva la proposta que va sorgir al novembre a l’assemblea de moviments socials de París. Així, els moviments socials de les diverses nacions i pobles del món (...)


 • La terra i el terror

  7 de març de 2004

  Per al poble palestí, el dia 30 de març és el Dia de la Terra. En aquella data del 1976, les forces israelianes van expropiar 5.500 acres de terra pertanyent a diferents pobles palestins de Galilea. Segons les autoritats d’Israel, eren “zones militars tancades”, la qual cosa no va impedir que les ocupés un seguit d’assentaments il·legals. Els enfrontaments entre palestins de ciutadania israeliana i les forces militars d’Israel van deixar sis palestins morts, 96 (...)


 • Ara fa un any...

  7 de març de 2004

  Pau Gálvez, Girona
  Ara fa un any, unes 35.000 persones van sortir als carrers de Girona amb un lema molt clar: “no a la guerra!” Va ser la manifestació més gran feta a les nostres comarques i va ser el preludi de la manifestació de Barcelona, símbol de la mobilització i del clamor mundial contra una guerra, la de l’Iraq.
  Gran part d’aquest mèrit va ser de la plataforma gironina per la pau Aturem la guerra. Dins d’aquesta plataforma van coincidir persones a (...)


 • ETA vota PP

  6 de març de 2004

  Pep Juárez, secretari general de CGT-BALEARS
  En el món que vivim, la casualitat en política és una espècie en vies d’extinció. Per això, el show muntat al voltant de l’anomenat "cas Carod", amb el darrer capítol (potser que quan llegiu aquestes línies ja no sigui el darrer) del comunicat per part d’ETA, anunciant la suposada treva per al territori de Catalunya, no sembla fruit només de patinades ni improvitzacions.
  A ETA li convé, de manera descarada, una nova i més (...)


 • Com combatre el tancament d’empreses?

  5 de març de 2004

  En els darrers temps, els processos de deslocalització de produccions i/o tancaments d’empreses multinacionals, a l’Estat espanyol i especialment a Catalunya, es donen amb major freqüència, provoquen accions de resposta dels i les treballadores directament afectades, causen preocupació i alarma social a la resta. No és per menys, si tenim en compte les conseqüències d’atur, empobriment i inseguretat per els afectats i el seu entorn familiar i social, obligant-los en molts (...)


 • El cas Medem

  5 de març de 2004

  Miguel Romero
  Julio Medem i el seu documental La pelota vasca han esdevingut protagonistes d’un “cas”: un conflicte polític de gran repercussió pública, que actua com a revelador d’una crisi de societat. Aquest cop, la matèria revelada és l’”antiterrorisme”, amb totes les seves misèries morals i intel·lectuals. Per això, abans de comentar la pel·lícula, cal comentar el cas, que, al meu entendre, és molt més interessant, i que mereixeria ser, ell (...)


 • ¿És el dret l’instrument que ajudarà a resoldre el conflicte de la violència masclista?

  4 de març de 2004

  Alicia López
  Podriem respondre que no i acabar aquí, però creiem que seria bo raonar la resposta. Des dels anys 70, el moviment feminista ha protagonitzat la lluita contra la violència masclista, treient-la del terreny privat. Durant els 80, el qüestionament de la privacitat de les relacions familiars i de la violència, fins aleshores silenciada per la societat, va esdevenir una de les reivindicacions fonamentals pel moviment feminista, amb una forta presència al carrer.
  Actualment han (...)


 • La vigència dels feminismes

  4 de març de 2004

  A inicios del siglo XIX Charles Fourier, el mas utópico de los socialistas utópicos, al rechazar de pleno el liberalismo laissez-faire, por pretender legitimar el progreso económico y social pero provocar la creciente pobreza y desprotección de la clase trabajadora durante la revolución industrial, ya señalaba que “la condición de las mujeres es la mejor señal del estado de una sociedad!” El mundo ha cambiado mucho desde esos albores de la sociedad liberal burguesa occidental. (...)


 • Marx davant el capitalisme modern: evolució i permanència

  4 de març de 2004

  Tot i que les formes del treball han anat evolucionant des de Marx ençà, no modificaren pas d’una manera fonamental les relacions de producció: per tant, els instruments de la crítica marxista, ens explica l’economista Michel Husson, no han perdut gens la seva vigència.
  Michel Husson
  La crítica més eficaç del capitalisme contemporani ha d’esquivar dos esculls simètrics: el dogmatisme (res no ha canviat) i allò que hom podria anomenar el “superacionisme” (tot (...)


 • Onada de tancaments d’empreses: el govern tripartit davant la seva primera prova

  9 de febrer de 2004

  Editorial revista "REVOLTA GLOBAL" nº 3 (febrer 2004)
  Els treballadors i les treballadores de les fàbriques amenaçades de tancament ja han anunciat les primeres mobilitzacions, mentre la indignació social es generalitza entre amplis sectors de les poblacions afectades. El temor que sigui només el començament s’escampa entre la població assalariada de Catalunya. La perspectiva d’un declivi de la Catalunya industrial pren cos. Totes les alarmes s’han disparat.
  El govern de (...)


 • Fins on arribarà el "gir a l’esquerra"?

  8 de febrer de 2004

  Revolta Global
  El resultat de les eleccions del 16 de novembre ha reflectit els canvis en l’opinió pública que s’han anat produint els últims anys i que ja van tenir una primera traducció electoral a les municipals del maig passat. La remobilització social ha tingut la seva expressió electoral, que ha traduït de manera deformada i mediatitzada el principi d’una certa polarització política.
  Pel que fa a l’esquerra, els resultats electorals han reflectit àmpliament (...)


 • Per una reorientació cap a l’esquerra

  7 de febrer de 2004

  João Machado
  Finalment, al quart intent, el candidat del PT a la presidència de Brasil, Lula, va guanyar les eleccions justament en un moment d‚escassa mobilització social, tot i que sí de grans expectatives. L‚actuació d‚aquest govern i, sobre tot, dels diferents corrents d‚esquerra presents en aquell país, centra l‚atenció de bona part de l‚esquerra arreu del món. En aquesta ocasió, recollim la visió de Democràcia Socialista, secció brasilera de la (...)


 • La Revolució russa: un error històric?

  6 de febrer de 2004

  Ernest Mandel
  L’anàlisi marxista de la hipertròfia de l’Estat i la burocràcia a la Unió Soviètica planteja una qüestió històrica crucial: tenien raó els menxevics quan, contra Lenin i Trotski, s’oposaven a la Revolució d’Octubre amb l’argument que Rússia no estava madura econòmicament pel socialisme i que tota temptativa dirigida a “saltar-se” el desenvolupament del capitalisme era “voluntarista” i “blanquista”? Fou la (...)


 • El nou projecte de Llamazares pateix un contratemps i l’oposició interna amplia la seva presència

  5 de febrer de 2004

  Ana Gabarró i Diosdado Toledano
  La VII Assemblea Federal d’Izquierda Unida no ha estat el passeig triomfal, plebiscitari, d’unanimitats, que el grup del coordinador general Gaspar Llamazares desitjava.
  Per començar, el projecte de modificació d’Estatuts, peça angular en la desnaturalització d’Izquierda Unida, del seu funcionament democràtic i plural, i la proposta de canviar el nom d’IU per el d’IU-Verdes, fou derrotat a la comissió corresponent de (...)


 • La coordinadora “Tarragona patrimoni de la pau” i el govern tripartit

  5 de febrer de 2004

  Pau Gomis
  La Coordinadora “Tarragona Patrimoni de la Pau” ha celebrat els cinc anys de lluita antimilitarista. Ara bé, no és un fet aïllat, ja que altres lluites com ara l’objecció de consciència, la insubmissió al servei militar, la lluita contra les bases, el referèndum de l’OTAN, la guerra del Golf o el genocidi de Bòsnia, s’han dut a terme sota un o altre nom.
  Entre 1998 i 1999 el JFK i altres vaixells de guerra de la VI Flota dels EUA i de l’OTAN (...)


... | 6320 | 6340 | 6360 | 6380 | 6400 | 6420 | 6440 | 6460 | 6480 | 6500


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici