,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

anticapitalisme   Ecologia   internacionalisme   Internacional   Habitatge   França   drets nacionals   Economia   Catalunya   Estat espanyol   Feminisme   política   repressió   laboral  

Anàlisi i debat

Web de RevoltaGlobal

 • Emerge una nueva izquierda

  4 de novembre de 2009

  Daniel Bensaïd. La extinción de los comunistas y la conversión de los socialdemócratas en subalternos del gran capital alientan el crecimiento electoral en Alemania, Portugal y Francia de partidos claramente progresistas.


 • ¿Deudas a la Revolución o cuentas pendientes?

  11 de marzo de 2009

  Intersecciones. Si milito en IA es porque soy de la firme convicción de que aquí es posible entender que el sistema capitalista intersecciona o se cruza con el patriarcado a la hora de ubicar a las personas y los grupos sociales en relaciones desiguales de poder.


 • Dret a l’avortament lliure i gratuït: on són els homes?

  1 de febrer de 2009

  Sandra Campañón. És el moment per que tots aquells homes que es diuen i se senten d’esquerres assumeixin la lluita feminista i les seves reivindicacions com a pròpies. No ens deixeu soles. Ara és el moment per demostrar al carrer i allà on calgui, tots i totes a una, que reclamem aquest dret amb tota la ràbia i la contundència que ens obliga la seva importància.


 • Sobre IA, apoliticismo y otros "ismos"

  25 de enero de 2009

  El proyecto de IA es un rechazo a la muerte de nuestra capacidad de imaginar y al desprestigio de la convicción de que no sólo otro mundo es posible sino que también es profunda y urgentemente necesario.


 • Fa 90 anys: la insurrecció «espartaquista»

  21 de gener de 2009

  Charles Paz. El 15 de gener de 1919, Karl Liebknecht i Rosa Luxemburg són detinguts per una patrulla de la milícia. Després d’un breu interrogatori, són «traslladats». Rosa rep un cop de crossa a la sortida de l’hotel. Tots dos són abatuts en el transcurs d’aquesta «transferència». El cos de Rosa Luxemburg és llançat al canal (...)


 • Rosa Luxemburg: la mestra

  16 de gener de 2009

  Rosi Wolfstein. Junt amb la seva activitat com a escriptora i conferenciant, Rosa Luxemburg era a més una verdadera mestra... I ho era, seguint la tradició de la vella escola del partit.


 • Dones i nenes mercaderies sexuals, prostitució globalitzada i liberalisme

  12 de gener de 2009

  Sylviane Dahan i Richard Poulin. El tema de la prostitució divideix el moviment feminista. Algunes sensibilitats parlen de llibertat… altres d’esclavatge. Cal parlar de prostitutes o bé de dones prostituïdes? Aquest article, trobat a la pàgina web Europe Solidaire sans Frontières, permet situar la problemàtica de manera rigorosa.


 • Louise Michel: una combatent incansable contra totes les opressions

  10 de gener de 2009

  Sylviane Dahan. L’aniversari de la mort de Louise Michel,- va néixer l’any 1830, i va morir el 9 de gener de 1905 a Marsella donant una conferència - forneix l’ocasió de parlar i fer conèixer aquesta importantíssima i invisibilitzada personalitat del moviment obrer.


 • Chiapas, 15 años después

  31 de diciembre de 2008

  Josep Maria Antentas y Esther Vivas/Público. Este 1 de enero se cumplen 15 años del alzamiento zapatista en Chiapas, que coincidió con la entrada en vigor del Tratado de Libre Comercio entre Estados Unidos, Canadá y México. La irrupción del Ejército Zapatista de Liberación Nacional desbarató de un plumazo las pretensiones del Gobierno corrupto y neoliberal de Carlos Salinas de Gortari (...)


 • Dret a l’avortament: el combat continua a tot Europa

  23 de desembre de 2008

  Katarina Wikstrom. L’avortament és una qüestió sensible. A certs països europeus, encara no està autoritzat. Grups conservadors exerceixen una forta pressió per imposar una legislació sobre l’avortament més estricta. Però, els grups de defensa del dret de les dones a disposar del seu propi cos també són molt actius. La UE prefereix ignorar la qüestió.


 • Tomar la medida de la crisis

  27 de noviembre de 2008

  Una contribución sobre la crisis y las respuestas...

  François Sabado. Desde el comienzo de la crisis de las "subprimas" de septiembre de 2007, habíamos señalado que esta crisis bancaria y financiera anunciaba una crisis económica global, que esto marcaba un giro histórico en la economía y la situación mundial.


 • Francia: Hacia la formación de un Nuevo Partido Anticapitalista

  20 de noviembre de 2008

  Pierre Rousset. El impacto político del proceso del Nuevo Partido Anticapitalista (NPA) es muy importante. En diversos lugares, este nuevo partido político en formación está de hecho sustituyendo a la LCR y muestra una enorme actividad.


 • Interconnexió de les crisis capitalistes

  4 de novembre de 2008

  Éric Toussaint. L’explosió de les crisis alimentària, econòmica i financera al 2007-2008 demostra fins a quin punt n’estan d’interconnectades les economies del planeta. Per tal de resoldre aquestes crisis, és necessari tractar el mal des de l’arrel.


 • Per entendre el rerefons de la crisi… una faula algeriana

  3 de novembre de 2008

  Lluís Rabell. Un home d’afers va desembarcar en un poblet llunyà i va fer saber a tothom que estava interessat en l’adquisició de micos d’una varietat originària d’aquella regió: estava disposat a pagar 10 dòlars per cada exemplar viu que li portessin (...)


 • Construir Europa desde abajo y contra el capital

  2 de noviembre de 2008

  Una réplica a Toni Negri

  Josep Maria Antentas. En su artículo “Europa: espacio de lucha” [Diagonal nº85], Toni Negri señalaba correctamente la imperiosa necesidad que tiene la izquierda europea de pensar en términos continentales. Sin embargo, en su planteamiento subyace una orientación errónea respecto a la relación que la izquierda debe mantener con la Unión Europea actualmente existente.


 • Todo lo que usted quiere saber sobre el origen de esta crisis pero teme no entenderlo

  29 de octubre de 2008

  Walden Bello. Todos nos hacemos estas preguntas sobre la actual crisis financiera: ¿ya pasó lo peor? ¿Qué causó el colapso del centro neurálgico del capitalismo global? ¿Fue la codicia? ¿Fue el de Wall Street un caso de alguacil alguacilado? ¿Fue falta de regulación?


 • La crisi, el Nou Partit Anticapitalista, l’ecosocialisme…

  27 d’octubre de 2008

  Raoul Marc Jennar. És la crisi! Però, si ens aturem a pensar-ho una mica, sempre és temps de crisi! Des de fa trenta anys, hem conegut potser períodes on no hi havia crisi?


 • Nos sobran analistas, nos faltan activistas

  20 de octubre de 2008

  Josep Cruelles y Salva Torres. Es, sin duda, la crisis más importante del capitalismo desde 1929. Pero no es comparable, y eso la hace especialmente grave, porque la historia nunca se reproduce de la misma manera, y porque precisamente, el capitalismo se dotó desde entonces de mecanismos para que novolviera a ocurrir la caída en picado y en cadena del consumo y la producción.


 • Lección acelerada de capitalismo

  15 de octubre de 2008

  Claudio Katz. El terremoto de Wall Street ha desconcertado al establishment global. En la cúspide del poder predomina el pánico y las declaraciones alarmistas. Todos registran la presencia de un acontecimiento que podría inaugurar un cambio de época.


 • Tres mesures anticapitalistes d’urgència

  14 d’octubre de 2008

  Un debat obert des de les pàgines de Rouge

  Rouge. El capitalisme té una manera molt seva de celebrar el 160 aniversari del “Manifest del partit comunista” de Marx i Engels. Tot i endinsar-se en una fase de turbulències agudes des de fa un any, la crisi només fa que començar.


0 | 20 | 40


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici