,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web

Feminisme   drets nacionals   Internacional   política   França   Estat espanyol   Catalunya   Economia   Habitatge   repressió   Ecologia   anticapitalisme   laboral   internacionalisme  

Anàlisi i debat

Web de RevoltaGlobal

 • Ocupació digna, sí; 65 hores, no

  8 d’octubre de 2008

  Josep Maria Antentas i Esther Vivas. La proposta de modificació de l’actual Directiva europea d’ordenació del temps de treball, acordada al juny pels Ministres de Treball de la Unió Europea (UE) i que està pendent d’aprovació pel parlament Europeu, suposa un pas més en el procés de flexibilització de les relacions laborals i d’erosió de les garanties socials de les i els treballadors europeus.


 • Més enllà de les declaracions de Corbacho II: El reagrupament de familiars

  6 d’octubre de 2008

  Sandra Ezquerra. El principal problema de les declaracions del ministre és que són un altre símptoma de que la immigració a l’Estat espanyol està actualment regida per la lògica econòmica de l’oferta i la demanda laboral i per la por constant a que els immigrants ens exhaureixin les feines i els recursos.


 • Altermundialisme i feminisme

  23 de setembre de 2008

  Christiane Marty. Un cert nombre d’organitzacions de dones formen part del moviment altermundialista. Si bé existeix un cert consens a l’hora de reconèixer que la dimensió de gènere i d’igualtat entre homes i dones és transversal i engloba moltes temàtiques, es constata malgrat tot que segueix havent moltes dificultats concretes perquè aquesta dimensió sigui realment tinguda en compte.


 • Les portes que s’obren...

  19 de setembre de 2008

  Salva Torres, Josep Cruelles, Manolo Muñoz.
  Sota el lema: repensar el barri, repensar la ciutat, per canviar el món ! es tancava un procés que va començar 20 mesos enrere, a finals del 2006, quan un grup d’activistes del barri va decidir anar més enllà de campanyes específiques de lluita i afrontar la creació d’un espai polític anticapitalista per construir amb el veïnat un altre model de barri.


 • L’esquerra radical es repensa

  25 de juliol de 2008

  Pau Casanellas. Mentre arreu d’Europa guanyen terreny els governs i les idees d’una dreta sense complexos, a l’altre cantó de l’espectre polític diferents propostes de renovació intenten aportar saba nova i donar un nou impuls a l’esquerra radical.


 • Besancenot: nosaltres també volem aquesta aberració

  22 de juliol de 2008

  Carta de Revolta Global al director de La Vanguardia

  El passat 10 de juliol La Vanguardia publicava un article titulat "El cartero vuelve a llamar" on s’aboradava el protagonisme que està prenent a França Olivier Besancenot i el partit del que forma part, la Lliga Comunista Revolucionària (LCR).


 • Nuestras lenguas comunes

  21 de julio de 2008

  Manifiesto a favor del plurilingüismo

  Un grupo de catedráticos y profesores de varias universidades constata que el castellano, lejos de estar en peligro, mantiene tales ventajas sobre el catalán, el gallego y el euskara que su exacerbada defensa sólo puede tener un móvil ideológico.


 • Conocer a Trotsky

  13 de julio de 2008

  Entrevista a Pepe Gutiérrez-Álvarez

  Salvador López Arnal. Pepe Gutiérrez-Álvarez es autor de numerosos artículos y ensayos y, sin ningún género de duda, él es una de las personas más documentadas en nuestro país para hablar sobre Trostky y el trotskismo, o mejor, como él mismo señala en la conversación, sobre trotskismos.


 • "La situación requiere una izquierda combativa y fiel a la clase trabajadora, en ruptura con el social-liberalismo"

  21 de junio de 2008

  Lluís Rabell. La crisis de IU hunde sus raíces en las transformaciones que, en su base social, ha inducido el liberalismo. Ese dato objetivo se relaciona con una orientación subalterna respecto al PSOE, de adaptación a los marcos institucionales (...)


 • Com ens afecta la crisi alimentària mundial?

  18 de juny de 2008

  Esther Vivas. Les conseqüències de la crisi alimentària mundial amb revoltes i protestes arreu del món també es deixen sentir a casa nostra. El passat 30 de maig, uns set mil pescadors es concentraven davant la seu del Ministeri de Medi Ambient a Madrid en protesta per la crisi que viu el sector degut a l’augment dels preus dels carburants.


 • Paraules clau

  2007

  anticapitalisme


0 | 20 | 40


contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici