,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2007 > #36 juliol-agost 2007

#36 juliol-agost 2007

Amb el títol cridaner de “El capitalisme contra el clima” el dossier central d’aquest número de RG –juliol i agost– ofereix diversos materials d’interès per analitzar i debatre un tema al qual l’esquerra està obligada a prestar cada cop més atenció.

A les pàgines d’En Acció trobareu anàlisis de determinats problemes (un cert fracàs d’EUiA, l’èxit de certes propostes racistes) posats de relleu pels resultats de les municipals. I també notícies d’una resposta a la precarietat a la universitat i una mirada crítica al Pacte Nacional de l’Habitatge.

No podia faltar una explicació d’allò que realment estava en joc amb el “tancament” de RCTV a Veneçuela, que va acompanyada d’una breu descripció de la situació del poble amazic al Marroc al qual pertanyen molts dels companys amb qui treballem regularment en el camp de la immigració.

La pàgina 3 té un caire marcadament feminista amb el perfil i un poema d’una poeta mexicana, i una ressenya crítica de “Mujeres Desesperadas”.

En Teoria argumenta que l’art ha de rebutjar el poder i il·lustra la seva tesi amb uns exemples prou instructius.

Finalment, l’Editorial ajuda a situar-nos en la conjunctura política entre la fi de la treva d’ETA i les eleccions que s’apropen.

Des de Revolta Global pensem que hi ha bons materials per reflexionar, que no perdran la seva actualitat durant l’estiu, i que valdrà la pena llegir-los i donar-los a llegir (amb previ pagament d’un modest euro) a altra gent.

Bona lectura i bones vacances!


 • Un ‘pacte’ al servei de sa majestat el Totxo

  17 de setembre de 2007

  José Téllez. Aquests dies s’aprova el Pacte Nacional de l’Habitatge, que permetrà revifar el mercat de la construcció i la compravenda de pisos per tal de salvar la crisi de la bombolla immobiliària.


 • Precarietat laboral a la Universitat

  17 de setembre de 2007

  Isabel Benítez. L’Assemblea contra la Precarietat aglutina tots els col·lectius de personal docent i d’administració de serveis de la UAB que desenvolupen el seu treball sota condicions de precarietat creixent (...)


 • L’ecologia com a qüestió de classe

  Dossier sobre ecologia i capitalisme

  16 de setembre de 2007

  Es fa cada cop més urgent trobar els lligams adients entre el projecte socialista revolucionari i el combat contra la destrucció ecològica del planeta... i dels seus habitants. (...)


 • Un mur de silenci pretén ocultar el poble amazic

  6 de setembre de 2007

  Fede Ferran. De nou notícies de repressió i de mort arriben fins a nosaltres des del Marroc. Centenars d’estudiants amazics han hagut d’abandonar precipitadament la universitat.


 • La penetració creixent del racisme: perill per a la immigració i l’esquerra!

  5 de juliol de 2007

  Els resultats de la Plataforma per Catalunya (PxC) a les eleccions municipals han alertat sobre la penetració d’idees –i pràctiques- racistes entre capes populars i de classe mitjana gens menyspreables.


 • No hi ha pitjor sord que aquell que no vol sentir…

  5 de juliol de 2007

  Vet aquí una dita que podria aplicar-se a la majoria dirigent d’EUiA, atès el balanç que, el passat 9 de juny, feia el seu Consell Nacional de les recents eleccions municipals.


 • RCTV. Per fi es va acabar...

  2 de juliol de 2007

  El 27 de maig a Radio Caracas Televisión no se li va renovar la seva llicència expirada per emetre des de l’espai radiològic públic. Una resolució administrativa comuna en altres parts del món s’ha presentat com el punt final de la democràcia a Veneçuela.


 • Final de treva, inici de campanya

  Editorial RG#36 juliol-agost 2007

  1 de juliol de 2007

  No ens cansarem de repetir-ho: és en circumstàncies com aquestes quan més notem a faltar una esquerra combativa, antiliberal; una força militant capaç de ser, a l’esquerra del PSOE, un contrapunt dels reclams antisocials de la dreta (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici