,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2008 > #40 desembre-gener 2008

#40 desembre-gener 2008


 • La Gran Distribució Alimentària als països del Sud

  24 de febrer de 2008

  Núria Castelló i Egea. Les possibilitats de la Gran Distribució Alimentària per a comprar i vendre arreu del món han augmentat espectacularment. La liberalització econòmica des de finals de la dècada dels 80 han desestabilitzat els mercats locals (...)


 • SGAE: Crònica d’un malalt agonitzant

  15 de febrer de 2008

  José Téllez. L’aprovació abans de Nadal del nou cànon digital que grava mòbils i reproductors MP3 obre de nou el debat sobre el paper de la SGAE i la seva activitat mafiós.


 • Persèpolis: Iran amb ulls de nena

  10 de febrer de 2008

  Jose Téllez. La recent estrena de la pel·lícula ’Persèpolis’ és una adaptació del còmic homònim. Un còmic polític sobre la història recent d’un país sobre el qual sobrevola de nou el so dels tambors de guerra. (...)


 • Els feixistes, la policia… i l’esquerra acomodatícia

  9 de febrer de 2008

  Lluís Rabell. La reactivació dels grups d’extrema dreta acostuma a ser el senyal precursor d’una greu crisi social. La violència que cova entre les classes comença a surar a través de l’agitació feixista al voltant dels seus temes estrella: la seguretat i la immigració. (...)


 • Drets i llibertats en perill

  Polítiques repressives i el pretext de ’la lluita contra el terrorisme’

  7 de febrer de 2008

  Mariona Ferrer. La creixent criminalització dels moviments socials i de l’esquerra anticapitalista que s’està produint a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol va acompanyada per un augment de la repressió policial (...)


 • Confluències en el sindicalisme alternatiu

  3 de febrer de 2008

  La progressiva dretanització i burocratització de CCOO ha deixat un important espai a la seva esquerra per a un sindicalisme combatiu i participatiu. Revolta Global ha conversat amb Luís Blanco, responsable de relacions i un dels tres portaveus de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC).


 • El Tractat de Lisboa i la flexiseguretat

  18 de desembre de 2007

  Miquel Garcia: L’anomenat “Tractat de Lisboa”, inicialment aprovat el passat 18 d’octubre en la reunió dels líders del 27 països de la UE, representa la tornada als procediments més obscurantistes i antidemocràtics a l’hora de decidir el marc econòmic, polític i social de la Unió.


 • Combatre el neocolonialisme espanyol a l’Amèrica Llatina, profunditzar la revolució bolivariana

  5 de desembre de 2007

  Editorial RG#40 desembre-gener 2008. La intervenció de Zapatero a la Cimera Iberoamericana fou un atac explícit a les forces d’esquerra crítiques amb el neoliberalisme i una defensa ferma de les multinacionals espanyoles (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici