,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2008 > #42 març 2008

#42 març 2008


 • Avortament i Nicaragua

  26 d’abril de 2008

  Sandra Ezquerra. Ja fa més d’un any que Daniel Ortega era escollit per segona vegada president de Nicaragua. El retorn d’Ortega s’augurava com un senyal d’esperança per a l’esquerra oposada a l’imperialisme nord-americà a la regió.


 • XVII Congrés de la LCR: construint un partit anticapitalista

  12 d’abril de 2008

  Rubén Quirante. La situació política a França està marcada per dos aspectes fonamentals: d’una banda, l’ofensiva liberal capitalista que pretén desfer les conquestes socials de la postguerra i, per una altra, l’ensulsiada-mutació dels partits tradicionals del moviment obrer.


 • Una mirada feminista sobre la polèmica “del vel”

  11 d’abril de 2008

  Gloria Marín. L’anomenada “polèmica del vel”, sorgida de l’intent de prohibir que les estudiantes musulmanes duguessin un mocador al cap, va omplir moltes pàgines a França. Rajoy l’ha posada d’actualitat en la campanya electoral amb les seues atabalades, a més de reaccionàries, propostes.


 • Sorpreses cubanes

  8 d’abril de 2008

  Claudio Katz. Fidel continua reduint el seu protagonisme polític en un context molt diferent del col·lapse econòmic de la dècada passada. En aquell moment Cuba va afrontar incomptables conspiracions, en un quadre d’aïllament regional i fustigació neoliberal.


 • L’autonomia i la llibertat de les dones, en qüestió

  4 d’abril de 2008

  Sylviane Dahan. Un dels principals avenços del feminisme va ser el de posar en evidència l’autonomia de les dones, tant en l’esfera material com en la personal o la simbòlica".


 • Dones xilenes: la insolidaritat de gènere

  31 de març de 2008

  Ana Montero. Fa anys, una professora ens va explicar que les persones explotades o bé lluiten contra la seva situació, o repeteixen l’esquema contra les altres. Lamentablement, sembla que les dones xilenes s’han decantat per la segona opció.


 • Independència per a Kosovo

  12 de març de 2008

  Claudio Katz. La independència de Kosovo, oprimit durant decennis per Serbie, era ineluctable. En el transcurs dels anys Tito, l’opressió s’havia afluixat. La província de Kosovo va guanyar una autonomia no menyspreable i va ser representada en la presidència federal (...)


 • Cinc anys després de la invasió de l’Iraq

  Editorial RG#42 març 2008

  11 de març de 2008

  Cal recuperar l’esperit de les grans mobilitzacions mundials contra la guerra! Cinc anys després de l’inicia de la guerra i de l’ocupació de l’Iraq per les forces de la Coalició liderada pels EUA el balanç no pot ser més desastrós. (...)contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici