,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2008 > #44 maig 2008

#44 maig 2008


 • PHRP: desobediència civil per fer efectius els nostres drets

  19 de juny de 2008

  Blai Dalmau. Una nova i en alguns sentits inaudita forma d’okupació ha emergit a Barcelona. Es tracta de la PHRP (Promoció per un Habitatge Realment Públic) que es defineix com “el col·lectiu que més portes obre”.


 • Propaganda i patriarcat: relacions entre la publicitat i la violència contra les dones

  8 de juny de 2008

  Laura Camargo.
  Els anuncis publicitaris que consumim a diari a través dels mitjans de comunicació exalten els valors i els cànons del capitalisme, de manera que la publicitat ve a exercir una funció social i ideològica de suport als interessos econòmics imperants.


 • Tubs, conductes, canalitzacions i... transvasaments

  5 de juny de 2008

  Miquel Garcia. Sembla evident que per a realitzar una política eficaç d’estalvi hídric, s’ha de redissenyar també la política econòmica, perquè aquesta permeti l’adopció de les mesures pertinents. En cas contrari només s’acabaran realitzant aquelles obres que resultin eficaces, no per a l’estalvi energètic i hídric, sinó per a l’augment dels beneficis empresarials.


 • És el meu cos, jo decideixo

  3 de juny de 2008

  Estela Fernández. L’ofensiva dels antielecció, amb E-cristians i La Vida Importa al capdavant, continua; la Campanya pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos engegada pel moviment feminista també.


 • L’art de les barricades

  3 de juny de 2008

  Jose Téllez.
  Quaranta anys després i se’n parla encara en debats encesos com si hagués passat ahir. Els fets que es van succeir a tot el món, però sobretot a París, al maig del 1968, són un referent constant per a tots els moviments d’esquerres del món.


 • Maig del 68: l’explosió revolucionària

  25 de maig de 2008

  Guy Van Sinoy. Fa quaranta anys… una explosió revolucionària escombrava França. Anava a deixar petjades profundes a tot Europa. D’una revolta estudiantil a la vaga general.


 • Crisi? Quina crisi?

  Editorial RG#44 maig 2008

  12 de maig de 2008

  La flama de la crisi econòmica, encesa en el polvorí financer dels EUA, s’estén per l’orbe globalitzat. Al seu pas ha trobat el ressec terreny de l’economia espanyola, convertida en els últims decennis en model i paradigma de l’especulació immobiliària (...)


 • 60 anys de conflicte permanent... Fins quan?

  10 de maig de 2008

  Sylviane Dahan. La pau al Mitjà Orient depèn que es faci justícia a les poblacions exiliades i espoliades de Palestina. I, depèn també, que la població d’Israel no continuï sent utilitzada en benefici aliè, a instrumentalitzar i atiar les pors creades per la misèria, l’antisemitisme o el terrorisme.contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici