,
Web de RevoltaGlobal
Arrel de la web > Revista > 2008 > #45 juny 2008

#45 juny 2008


 • Precarietat laboral a la comarca d’Osona

  9 de juliol de 2008

  Imma Bové. Quan es parla de la comarca d’Osona, “on es lliguen els porcs amb llonganisses”, encara s’evoquen imatges d’un paradigma rural ancorat en la més arcàdica economia: l’agricultura. Res més lluny de la realitat.


 • Sense papers a França: lluitant amb les armes dels treballadors que són

  7 de juliol de 2008

  Brian Anglo. El govern de Sarkozy s’ha vanagloriejat de la seva duresa envers la immigració “irregular”. Tanmateix, amb una tongada de lluites decidides, valentes i agosarades, els sense papers li han ablanit, potser no el cor, però sí la seva resolució.


 • El tsunami de la fam

  6 de juliol de 2008

  Esther Vivas. La impossibilitat per accedir als aliments ha empès al carrer, aquests últims mesos, a milers de persones als països del Sud. Manifestacions, vagues i protestes s’han repetit de punta a punta del planeta. A Bangla Desh el preu de l’arròs es va duplicar l’últim any, a Haití el cost dels aliments va augmentar més d’un 40% i el mateix percentatge va pujar a Egipte (...)


 • Veneçuela: SIDOR, una victòria per una lluita exemplar

  26 de juny de 2008

  Jesús Rodriguez La història dels processos socials, dels processos de canvi, de les resistències dels pobles, és una història plena de petites passes, i també, de salts cap a endavant i de retrocessos. Amèrica Llatina s’ha convertit en el centre de les resistències neoliberals en aquest planeta i també en l’assaig d’algunes alternatives, amb Veneçuela despertant certa esperança.


 • La "crisi de l’aigua"

  Editorial RG#45 juny 2008

  20 de juny de 2008

  El projecte de transvasament de l’Ebre cap a Barcelona ha actuat com a reveladors d’una realitat: el model econòmic assignat a Catalunya constitueix un projecte cada vegada més insostenible (...)


 • Involució a Euskadi

  Editorial RG#45 juny 2008

  1 de juny de 2008

  La involució de la situació política a Euskadi, iniciada després de la ruptura de la treva d’ETA, continua el seu avenç. El PSOE, una vegada fracassat l’intent de procés de pau, va posar en marxa una intensa política repressiva que no ha abandonat fins ara.contacte revolta global contacte  |  contacte amb el webmaster webmaster  |  Seguir la vida del lloc RSS 2.0  |  tornar a dalt inici